• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čaj

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg ovoce
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1-2
    • 2
      ks pomeranč 1-2, obojí i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
Vše pokrájené na malé kousky zasypeme cukrem a pečeme půl až čtřičtvrtě hodiny v troubě. Ke konci přidáme 1 dcl rumu. Ještě vše promíchat a horké plnit do skleniček, dát dnem nahoru až do schladnutí.
2
Výborné v sychravých a zimních dnech přiměřené množství dáme do hrnku a přelijeme horkou vodou. Podle chuti můžeme ještě dosladit a přidat rum.
3
Tento recept mám od přítelkyně, vím že těď je na něho už trochu pozdě, ale snad příští rok?
4
Ovoce skládám podle toho jak dozrává, buď do sklenice a zasypávám cukrem a zaliji rumem nebo do pytlíčků do mrazáku. Začínám jahodami, pak třešně, višně, borůvky, blumy, ryngle, švestky, hrušky, jablka...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TEREZA SOCHŮRKOVÁ | 15. 9. 2007 17:06

    recept jsem ozkoušela, ovoce z mrazáku jsem spolu s citronem a pomerančem dala péct do trouby, pustilo mě hodně vody, tak jsem se bála a pekla déle ( nedoporučuji), přidala rum a nandala do sklenic, kdybych bývala ovoce pekla jen pul hodiny nebyla by z nej až taková marmeláda a ta přebytečná voda ve sklenicích dobře ztuhne a ponandání do hrnečku a zalití vodou udělá čaj takový hustý, do hrnečku vhodit jeden -dva hřebíčky a je to lahoda...

  • Jana Dol. | 11. 5. 2007 21:04

    Čaj jsem dělala letos poprvé a musím říct, že všem moc chutnal. Protože nedozrává všechno ovoce stejně, skladovala jsem ho postupně v pytlíčcích v mrazáku a až jsem ho měla dostatek a všechny možné druhy, dělala jsem čajík. Jen jeden můj malý poznatek-nepéct v troubě tak dlouho, pokud chcete, aby ovoce nebylo v čaji rozvařené a zachovalo si alespoň trochu svou podobu(srovnání mého a maminčina čaje). Jinak už letos není-všechno vypito!!! Je to zkrátka lahůdka!!!

  • Miroslava Severová | 10. 11. 2006 08:00

    Já jsem si ovoce skládala po pytlíčkám do mrazáku a pak jsem najednou vařila, to s tím prokládáním cukrem a rumem mě napadlo až při psaní receptu. To by z toho pak byl asi dobrý polotovar na bowli, že ?Na recept by se asi muselo vybrat jen ovoce a ten ovocný rum nechat na ochucování čaje apod.Máte pravdu víc hlav víc ví. Zůstanu u skladování v mrazáku. Děkuji za připomínku.

  • Hanka | 9. 11. 2006 09:49

    Recept se mi moc líbí, ale nějak jsem to nepochopila.To ovoce skládám do sklenice postupně, jak dozrává, proslazuji cukrem, prolévám rumem a po švestkách dodělám? To by ale asi padlo hodně rumu, aby se ovoce nezkazilo.Prosím ještě něco dodat, ať mám jasno. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Horké nápoje
Nápoje Teplé Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Ovoce Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

119
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
112
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
111
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
77
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
42
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact