• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílé pečivo rohlík na kostičky
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce krupice
    • sůl
    • ovoce dle chuti
  • Na knedlíky
    • tvaroh tvrdý
    • cukr
    • máslo
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta pak rukou (proto hňácum sajrajtum) utvoříme cca 6-8 koulí a na talířku je trochu obalíme ve strouhance, kterou mírně přimačkneme. Vkládáme do neosolené vařící vody na 12-15 minut (podle toho, jak rychle se voda začne po vložení zase vařit). Mezitím si podusíme jakékoliv ovoce - my nejvíc milujeme jablka, ryngle, švestky, můžeme ještě přisladit nebo přichutit jinak, např. skořící apod.
2
Uvařené knedlíky vyjmeme a hned roztrhneme vidličkami na půlky. Na talíř klademe půlky knedlíků řeznou stranou nahoru, na ně dáváme podušené ovoce, tvaroh, cukr, máslo, event. šlehačku - rozhodně není nutné, ale když už si dopřejeme kalorickou bombu, tak ať stojí za to!
3
Z tohoto množství jsou 2 porce. Rodina tyhle knedlíky vyžaduje, protože ovoce v nich není jen vařené a těsto kolem nasáklé. Budou vám chutnat, zkuste!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 25. 2. 2008 11:09

    Vůbec poprvé jsem dělala ovocné knedlíky - velice se mi povedly, byly výborné !!!! Akorát to hňácum předtím, než se utvoří koule - to je opravdu trefné :-)))

  • Lenka S | 3. 8. 2007 20:38

    Chcete se zasmát? Při prvním zběžném čtení jsem překlep na druhém řádku (soliovoce) pochopila jako zkomoleninu slova slivovice a marně dumala, jak přidám špetku slivovice.

  • Eva Walová | 13. 10. 2006 10:00

    Paní Jano, děkuji za recept, výýýborný, mému ročnímu synátorovi moooc chutnaly. Udělala jsem omáčku z jahod se zakysanou smetanou a polila jsem je. Dobrota, dávám jedna.

  • Anonym | 1. 8. 2006 13:22

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

  • Anonym | 1. 8. 2006 12:59

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

  • Jana Wernischova | 9. 12. 2005 11:55

    Prosím, nehádejte se o název, vymyslely ho kdysi děti, když jsem tyhle knedlíky dělala pro 8 hladových krků, takže v množství pro zájezd a stěžovala si, že už jsem celá "uhňácaná" a měla jsem prsty obalené tou knedlíkovou hmotou. Nám prostě tsyhle knedlíky opravdu chutnají moc a navíc jsou mnohem rychlejší při přípravě než klasické. A ještě něco: když tyhle knedlíky dělám, obvykle si ovoce rozduším víc a část dám do mrazáku na příště. To už je pak úplná rychlovka, během 25 minut jíte.

  • Kuchařka on-line | 9. 12. 2005 10:31

    Paní Pavlíno, i moderátor je jenom člověk a nemůže 24 hodin sedět u počítače...

  • Pavlína Fischerová | 9. 12. 2005 09:55

    Pane moderátore, anonym přede mnou, také nevyzkoušel recept a je zařazen, já ne!Ale když myslíte, tak ne!!!

  • Pavlína Fischerová | 9. 12. 2005 09:51

    Právě pro originální název to zkusím!! Jsem pro každou srandu, určitě to bude mňamka!!!

  • Milada Ledvinová | 8. 12. 2005 09:23

    Asi to bude dobré, ale ten název mi nahání pupínky. Rozhodně však vyzkouším

  • Anonym | 8. 12. 2005 03:46

    tak to bude mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cukr Hrubá mouka Krupice Máslo Měkký tvaroh Ovoce Šlehačka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Celer z trouby

Celer z trouby

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
37
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact