• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné mléčné želé
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné mléčné želé

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné mléčné želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
    • 1
      sklenice jahodový kompot nebo borůvkový, či malinový
    • 750
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 60
      g želatina

Postup přípravy receptu

1
Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. Můžeme zdobit šlehačkou.
2
Poznámka: je důležité pracovat s vychladlou směsí, aby se masa nesrazila. Ovoce můžeme použít jakékoliv drobné i mražené
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Citronový koláč z mléčné rýže

Citronový koláč z mléčné rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Laduš | 2. 10. 2014 11:54

    DObrý den, chci se zeptat zda se může vypustit mléko. Doma jsme na něco alergičtí. Předem děkuji

  • sarinka | 28. 2. 2013 19:42

    Dodržela jsem gramáž z receptu, jen želatinu jsou rozpustila v těch 200ml štávy z meruněk ( měla jsem tu v prášku, ne ty plátky, tudíž jsem dala 6 sáčků, jsou po 10g) , do dvou hodin jsem měla dezert ztuhlý, moc chutný...

  • Tereza Jarčušková | 20. 2. 2006 07:17

    Pravdaže, cukor si každý môže prispôsobiť podľa chuti, a mlieko tiež. Budete v tom mať menej tuku, ale dobré to bude.

  • kocurek | 18. 2. 2006 07:56

    Můžu dát i polotučné nebo odtučněné mléko a umělé sladidlo?

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 12:06

    Riaďte sa podľa návodu na želatíne, nie každá je rovnaká. Dodržte množstvo želatíny podľa objemu tekutiny, aby ste to mali dobre stuhnuté. A pozor na vychladené potraviny. Keď som to robila prvýkrát, bola som nedočkavá, a zrazilo sa mi to. Druhý raz som to už neuponáhľala, neoplatí sa to. Všetko chce čas.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 2. 2006 11:43

    Tohle vypadá móóóc dobře:-)). Želatinu s mlékem jsem ještě nemíchala, jsem na to zvědavá. Díky:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Jahodový kompot Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Tikka masala

Tikka masala

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
20
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krásná misska Kadeřábková ve špitále: „Šlo o něco hodně otravného!“

Krásná misska Kadeřábková ve špitále: „Šlo o něco hodně otravného!“

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky II.
Ovocné košíčky II.
Ovocné muffiny
Ovocné muffiny
Ovocné řezy z listového těsta
Ovocné řezy z listového těsta
Ovocné smoothie s červenou řepou
Ovocné smoothie s červenou řepou
  • Recepty.cz
  • Ovocné mléčné želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact