• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovoce
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek 1-2
    • sůl
    • 250
      g hrubá mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme se solí a v míse zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili tuk a vše za horka smícháme a důkladně propracujeme vařečkou. Do částečně prochladlého těsta přidáme žloutky a vypracujeme těsto, které musí být vláčné, ale tužší. Hned děláme knedlíky, vaříme 6-7 minut. S těstem se krásně pracuje, protože se nelepí jako tvarohové, jde udělat tenká stěna knedlíku.
2
Je to jednodušší varianta páleného těsta, které dělává velmi zřídka moje matka, protože je pracnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 23. 5. 2015 11:03

    Výborne!!! Múka sa musí dať do vriaceho mlieka, aby sa cesto nelepilo. Dakujem za tip na sobotný obed. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 7. 2014 22:44

    Nejsem z tohoto receptu nijak nadšená. Těsto se mi poměrně dost lepilo (viz foto v galerii), rozhodně jsem měla silnější "stěnu" na ovoci, než když dělám klasicky z tvarohového těsta. Vzhledem k tomu, že mi přišlo i docela pracné těsto vymíchat, abych se zbavila kousků a chuťově nás také moc neoslovilo (i po uvaření mi přišla chuť jako u syrového odpalovaného těsta), nebudu už tyto knedlíky dělat.

  • Zlatka | 10. 1. 2014 12:28

    Právě jsem dovařila, je pravda, že na uvedené množství mouky je mléka příliš mnoho, těsto bylo hodně řídké a lepivé, musela jsem dost mouky přidat, ale používala jsem hrubou špaldovou mouku, klasická pšeničná by se možná chovala "lépe" :-) Každopádně fajn recept !

  • zdenka | 20. 10. 2013 12:28

    tak jsem knedlíčky právě dovařila a jsou výborný :-* :-)

  • Mirka | 4. 10. 2013 23:53

    Já je dělám podle mojí maminky úplně jednoduše a jsou skvělé. Na vál si nasypu kopičku polohrubé mouky, tu osolím a uprostřed kopičky udělám důlek. Do toho dám lžíci sádla a za pomoci tupého nože a vařící vody zpracuji těsto. Dokončím zpracování rukou. Těsto přkryji hrnkem, ve kterém jsem uvařila vodu a nechám asi 5-10 minut odpočinout. Pak zpracuji ovocné knedliky - švestky, nakrájená a oloupaná jablka, jahody i maliny - podle ročního období a vařím ve vroucí vodě až vyplavou (asi 5 minut). Na talíři posypu nastrouhaným tvrdým tvarohem, práškovým cukrem a poliji rozpáleným máslem. Ňam Ňam Ňam

  • kulíšek | 1. 9. 2013 09:10

    Právě jsem zkusila udělat s tohoto receptu knedlíky a těsto bylo řídké.Poměr mléka k mouce je špatný a chtěla bych vidět jak by to paní autorka zvládla.Chtělo by to i s videem.

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 7. 2011 10:13

    Opraveno, díky.

  • autorka | 19. 7. 2011 08:57

    Koukla jsem po letech na tento recept a je v něm chyba, psala jsem původně 1/2 litru mléka a najednou je tam psaný litr.Při přepisu do tabulky to asi vzalo jenom to 1. Děkuji za opravu.

  • Roman | 30. 6. 2011 18:56

    Recept je výborný ale moje babička dávala pokaždé místo hrubé mouky mouku hladkou a to je panečku bašta.Mléka stačí čvrt litru ajeden žloudek.Nejlíp chutnají posypané tvarohem.

  • Jana | 21. 10. 2010 10:00

    Ráda bych to těsto zkusila, ale nezdá se mi poměr mléka a mouky. 1litr mléka se mi zdá opravdu hodně. Není to překlep?

  • Milan Trávníček | 17. 6. 2009 13:54

    Těsto se povedlo skvěle a knedlíky byly výborné!!

  • autorka receptu | 2. 8. 2007 16:25

    Tak to nevím, kde jste udělala chybu, protože tohle těsto jsem dělala mockrát, přesně vážené i od oka a těsto je spíš tuhé než řídké a vyžaduje trochu sílu v rukách při zapracovávání žloutku.Asi jste se fakt měla víc soustředit na vaření a ne myslet na hádku s manželem.Ingredience jsou opravdu napsané správně.

  • pet petová | 31. 7. 2007 13:00

    Dnes jsem se dost pohádala s manželem...pak jsem dělala tuto těsto...a jen dodám,že mít po ruce autorku,tak nevím co by si vyslechla.Dala jsem pomalu 1/2kg mouky a stále to bylo řídké,tak nakonec těsto-dali se to tak nazvat letělo do koše!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

98
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
52
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
48
Batátové pyré s pečenou zeleninou
Batátové pyré s pečenou…
34
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Ovocné chuťovky
Ovocné chuťovky
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné koláče
Ovocné koláče
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact