• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný turecký med, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný turecký med, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g ovesné vločky sladové
    • 25
      g ovesná mouka sladová
    • 310
      ml vařící voda dle potřeby
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 35
      g karamel
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Sladové ovesné vločky, namočené dle postupu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Bez tepelného zpracování, opražení. Podle potřeby utlouct slepené suché vločky v hmoždíři. Umlít vločky jemnějšími průchody v mlýnku na mák na směs hrubé a polohrubé mouky. Karamel (sirup) lze připravit do zásoby dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/karamelovy-sirup-zakladni-recept-168285
2
V malé smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem ohřát 260 ml vody. Rozpustit cukr, karamel, šmolc. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Nasypat sladové vločky promíchané s moukou a solí. Po nasáknutí směsi vodou vařit na velmi mírném ohřevu 20 minut. Dle potřeby za 10 minut dolít 10-20 ml vody. Dle požadavku naředit hotový výsledek. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven. Výsledek připomíná na skus turecký med. Jde o velmi hutný, pružící chuťový zážitek. Vhodnější krájet.
4
Poznámka autora receptu: Lze kombinovat s hrozinkami, kandovaným ovocem, ořechy, kešu. Zamíchat před koncem vaření. Pro vhodné poměry uvažovat kolem 10 g ořechů a 10 g sladkého. Ztužení lze ovlivnit použitím pouze cukru 35-40 g a množstvím vody. Při použití pouze sladové mouky výsledek ztvrdne, vaření postačí do 1 minuty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Karamel Máslo Ovesná mouka Ovesné vločky Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

44
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
36
Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka
20
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v těstíčku
Ovoce v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact