• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný turecký med, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný turecký med, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g ovesné vločky sladové
    • 25
      g ovesná mouka sladová
    • 310
      ml vařící voda dle potřeby
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 35
      g karamel
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Sladové ovesné vločky, namočené dle postupu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Bez tepelného zpracování, opražení. Podle potřeby utlouct slepené suché vločky v hmoždíři. Umlít vločky jemnějšími průchody v mlýnku na mák na směs hrubé a polohrubé mouky. Karamel (sirup) lze připravit do zásoby dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/karamelovy-sirup-zakladni-recept-168285
2
V malé smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem ohřát 260 ml vody. Rozpustit cukr, karamel, šmolc. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Nasypat sladové vločky promíchané s moukou a solí. Po nasáknutí směsi vodou vařit na velmi mírném ohřevu 20 minut. Dle potřeby za 10 minut dolít 10-20 ml vody. Dle požadavku naředit hotový výsledek. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven. Výsledek připomíná na skus turecký med. Jde o velmi hutný, pružící chuťový zážitek. Vhodnější krájet.
4
Poznámka autora receptu: Lze kombinovat s hrozinkami, kandovaným ovocem, ořechy, kešu. Zamíchat před koncem vaření. Pro vhodné poměry uvažovat kolem 10 g ořechů a 10 g sladkého. Ztužení lze ovlivnit použitím pouze cukru 35-40 g a množstvím vody. Při použití pouze sladové mouky výsledek ztvrdne, vaření postačí do 1 minuty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Karamel Máslo Ovesná mouka Ovesné vločky Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

857
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
298
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
66
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
35
Vanilkové rohlíčky po našem
Vanilkové rohlíčky po…
27
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v těstíčku
Ovoce v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact