• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný turecký med, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný turecký med, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g ovesné vločky sladové
    • 25
      g ovesná mouka sladová
    • 310
      ml vařící voda dle potřeby
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 35
      g karamel
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Sladové ovesné vločky, namočené dle postupu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Bez tepelného zpracování, opražení. Podle potřeby utlouct slepené suché vločky v hmoždíři. Umlít vločky jemnějšími průchody v mlýnku na mák na směs hrubé a polohrubé mouky. Karamel (sirup) lze připravit do zásoby dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/karamelovy-sirup-zakladni-recept-168285
2
V malé smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem ohřát 260 ml vody. Rozpustit cukr, karamel, šmolc. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Nasypat sladové vločky promíchané s moukou a solí. Po nasáknutí směsi vodou vařit na velmi mírném ohřevu 20 minut. Dle potřeby za 10 minut dolít 10-20 ml vody. Dle požadavku naředit hotový výsledek. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven. Výsledek připomíná na skus turecký med. Jde o velmi hutný, pružící chuťový zážitek. Vhodnější krájet.
4
Poznámka autora receptu: Lze kombinovat s hrozinkami, kandovaným ovocem, ořechy, kešu. Zamíchat před koncem vaření. Pro vhodné poměry uvažovat kolem 10 g ořechů a 10 g sladkého. Ztužení lze ovlivnit použitím pouze cukru 35-40 g a množstvím vody. Při použití pouze sladové mouky výsledek ztvrdne, vaření postačí do 1 minuty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Karamel Máslo Ovesná mouka Ovesné vločky Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
25
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v těstíčku
Ovoce v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ovesný turecký med, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact