• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný pudink, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ovesná mouka nebo vločky
    • 500
      ml voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička mák mletý
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 1
      lžička strouhaný kokos volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320 ml studené vody přisypávat po lžičkách ovesnou mouku na hladinu. Mouka dobře saje vodu, není nutné rozmíchání. Musí být tenká vrstva na hladině. Namočenou mouku nechat odležet v chladničce 12-20 hodin.

RADA: Ovesné vločky 8x jinak

3
Vyndat z chladničky 1-2 hodiny před vařením. Vařit v nádobě se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Rozmíchat odleženou směs těsně před přilitím do 180 ml vařící vody. Směs je dost ztuhlá a slepená. Rozmíchat také během ohřevu. Ohřívat středním až silným ohřevem pro zhoustnutí vlákniny. Po začátku varu ztlumit a osolit. Dobře umletá mouka potřebuje var 1 minutu. Druhé zabublání po zamíchání.
4
Po uvaření nalít do nádoby vhodné pro následné vyklopení. Vhodné je vymazat ji máslem. Pro suchý povrch po vyklopení lze vysypat formu strouhaným kokosem. Nechat vychladnout nejméně 3 hodiny pro ztuhnutí.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: flammeri, chalva, polenta, ztuhlá kaše. Varianta bez mletí, 110 g ovesných vloček jemných namočit sypáním do 430 ml studené vody. Vločky vařit 20 minut, občas míchat. Podle požadavku hustoty je rozpětí celkové vody 500-900 ml. Pro vločky je vhodnější větší množství vody kvůli vaření. Lze rozmíchat mletý mák (na fotografii), nebo i jiné přísady dle chuti. Výsledek je lepivý, soudržný. Vaření pouze ze studené vody má ve výsledku žmolky. Ve velkém množství vody (700+ ml) je málo žmolků. Jiná možnost mletí je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g/100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mák mletý Máslo Ovesná mouka Strouhaný kokos Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Salámové špízy

Salámové špízy

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

276
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
109
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
107
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
55
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
28
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact