• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný koláček cestovní, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky pražmové
    • 150
      ml voda
    • 35
      g cukr
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro zpracování vloček máčením (sladováním) a dostatečné tepelné zpracování. Syrové ovesné vločky by mohly způsobit zažívací potíže kvůli obsahu kyseliny fytové.
2
V menší nádobě se silným dnem rozmíchat ve studené vodě cukr, přidat šmolc (máslo). Ohřát do varu. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Případně posypat pražmovou moukou. Nasypat pražmové vločky promíchané se solí do vařicí vody. Promíchat pro rovnoměrné provlhčení směsi. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí, tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven.
4
Výsledek je soudržný, tužší, málo drobivý, málo lepivý. Je mírná přijatelná sladká chuť. Několik vloček zůstane přilepených ve vymazané formě.
5
Poznámka autora receptu: Názvy oat sugar flapjack. Pro zabalení je vhodný sáček nebo voskový papír. Povrch je mírně mastný a lepivý na omak. Nasypat vločky do vody - čím méně je ušpiněno, tím méně je nutné umýt. Nejlepší odmočení varné nádoby je horkou vodou. Přidáním +10 ml vody je výsledek měkčí, vlhčí a méně soudržný. Pro vylepšení jde přidat k vločkám 3 lžičky slunečnicových semínek a 3 lžičky mletého máku. Výsledek je tmavší a méně soudržný. Množství cukru může být vyšší, po jeho rozpuštění je při zkoušce vzorku vlákno mezi oddálenými prsty. Použít pro zvýšení soudržnosti.
6
Poznámka 2: V anglické gastronomii je používán vedle cukru Golden syrup nebo tužší karamel. Lze použít 1/2 lžičky cukru a 35 g karamelu. Větší množství vloček jde péct v tenké vrstvě v troubě pro sušší výsledek. Krájet horké. Výsledek má hladší povrch a je o trochu tužší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovesné vločky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

259
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
203
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
176
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
162
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
160
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky (křupavé), základní…
Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact