• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný koláček cestovní, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky pražmové
    • 150
      ml voda
    • 35
      g cukr
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro zpracování vloček máčením (sladováním) a dostatečné tepelné zpracování. Syrové ovesné vločky by mohly způsobit zažívací potíže kvůli obsahu kyseliny fytové.
2
V menší nádobě se silným dnem rozmíchat ve studené vodě cukr, přidat šmolc (máslo). Ohřát do varu. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Případně posypat pražmovou moukou. Nasypat pražmové vločky promíchané se solí do vařicí vody. Promíchat pro rovnoměrné provlhčení směsi. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí, tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven.
4
Výsledek je soudržný, tužší, málo drobivý, málo lepivý. Je mírná přijatelná sladká chuť. Několik vloček zůstane přilepených ve vymazané formě.
5
Poznámka autora receptu: Názvy oat sugar flapjack. Pro zabalení je vhodný sáček nebo voskový papír. Povrch je mírně mastný a lepivý na omak. Nasypat vločky do vody - čím méně je ušpiněno, tím méně je nutné umýt. Nejlepší odmočení varné nádoby je horkou vodou. Přidáním +10 ml vody je výsledek měkčí, vlhčí a méně soudržný. Pro vylepšení jde přidat k vločkám 3 lžičky slunečnicových semínek a 3 lžičky mletého máku. Výsledek je tmavší a méně soudržný. Množství cukru může být vyšší, po jeho rozpuštění je při zkoušce vzorku vlákno mezi oddálenými prsty. Použít pro zvýšení soudržnosti.
6
Poznámka 2: V anglické gastronomii je používán vedle cukru Golden syrup nebo tužší karamel. Lze použít 1/2 lžičky cukru a 35 g karamelu. Větší množství vloček jde péct v tenké vrstvě v troubě pro sušší výsledek. Krájet horké. Výsledek má hladší povrch a je o trochu tužší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovesné vločky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Americké muffiny

Americké muffiny

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
43
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
41
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
37
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky (křupavé), základní…
Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact