• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný koláček cestovní, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky pražmové
    • 150
      ml voda
    • 35
      g cukr
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro zpracování vloček máčením (sladováním) a dostatečné tepelné zpracování. Syrové ovesné vločky by mohly způsobit zažívací potíže kvůli obsahu kyseliny fytové.
2
V menší nádobě se silným dnem rozmíchat ve studené vodě cukr, přidat šmolc (máslo). Ohřát do varu. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Případně posypat pražmovou moukou. Nasypat pražmové vločky promíchané se solí do vařicí vody. Promíchat pro rovnoměrné provlhčení směsi. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí, tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven.
4
Výsledek je soudržný, tužší, málo drobivý, málo lepivý. Je mírná přijatelná sladká chuť. Několik vloček zůstane přilepených ve vymazané formě.
5
Poznámka autora receptu: Názvy oat sugar flapjack. Pro zabalení je vhodný sáček nebo voskový papír. Povrch je mírně mastný a lepivý na omak. Nasypat vločky do vody - čím méně je ušpiněno, tím méně je nutné umýt. Nejlepší odmočení varné nádoby je horkou vodou. Přidáním +10 ml vody je výsledek měkčí, vlhčí a méně soudržný. Pro vylepšení jde přidat k vločkám 3 lžičky slunečnicových semínek a 3 lžičky mletého máku. Výsledek je tmavší a méně soudržný. Množství cukru může být vyšší, po jeho rozpuštění je při zkoušce vzorku vlákno mezi oddálenými prsty. Použít pro zvýšení soudržnosti.
6
Poznámka 2: V anglické gastronomii je používán vedle cukru Golden syrup nebo tužší karamel. Lze použít 1/2 lžičky cukru a 35 g karamelu. Větší množství vloček jde péct v tenké vrstvě v troubě pro sušší výsledek. Krájet horké. Výsledek má hladší povrch a je o trochu tužší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovesné vločky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skotská vejce

Skotská vejce

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

325
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
69
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
33
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
28
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta…
25
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky (křupavé), základní…
Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact