• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný koláček cestovní, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky pražmové
    • 150
      ml voda
    • 35
      g cukr
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro zpracování vloček máčením (sladováním) a dostatečné tepelné zpracování. Syrové ovesné vločky by mohly způsobit zažívací potíže kvůli obsahu kyseliny fytové.
2
V menší nádobě se silným dnem rozmíchat ve studené vodě cukr, přidat šmolc (máslo). Ohřát do varu. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Případně posypat pražmovou moukou. Nasypat pražmové vločky promíchané se solí do vařicí vody. Promíchat pro rovnoměrné provlhčení směsi. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí, tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven.
4
Výsledek je soudržný, tužší, málo drobivý, málo lepivý. Je mírná přijatelná sladká chuť. Několik vloček zůstane přilepených ve vymazané formě.
5
Poznámka autora receptu: Názvy oat sugar flapjack. Pro zabalení je vhodný sáček nebo voskový papír. Povrch je mírně mastný a lepivý na omak. Nasypat vločky do vody - čím méně je ušpiněno, tím méně je nutné umýt. Nejlepší odmočení varné nádoby je horkou vodou. Přidáním +10 ml vody je výsledek měkčí, vlhčí a méně soudržný. Pro vylepšení jde přidat k vločkám 3 lžičky slunečnicových semínek a 3 lžičky mletého máku. Výsledek je tmavší a méně soudržný. Množství cukru může být vyšší, po jeho rozpuštění je při zkoušce vzorku vlákno mezi oddálenými prsty. Použít pro zvýšení soudržnosti.
6
Poznámka 2: V anglické gastronomii je používán vedle cukru Golden syrup nebo tužší karamel. Lze použít 1/2 lžičky cukru a 35 g karamelu. Větší množství vloček jde péct v tenké vrstvě v troubě pro sušší výsledek. Krájet horké. Výsledek má hladší povrch a je o trochu tužší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovesné vločky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

66
Salát do ruky
Salát do ruky
43
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky (křupavé), základní…
Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact