• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný koláček cestovní, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky pražmové
    • 150
      ml voda
    • 35
      g cukr
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro zpracování vloček máčením (sladováním) a dostatečné tepelné zpracování. Syrové ovesné vločky by mohly způsobit zažívací potíže kvůli obsahu kyseliny fytové.
2
V menší nádobě se silným dnem rozmíchat ve studené vodě cukr, přidat šmolc (máslo). Ohřát do varu. Vymazat menší formu šmolcem proti přilepení. Případně posypat pražmovou moukou. Nasypat pražmové vločky promíchané se solí do vařicí vody. Promíchat pro rovnoměrné provlhčení směsi. Rychle nasypat do formy a upěchovat pro odstranění pórů a zhutnění výsledku. Směs chladnutím poměrně rychle tuhne. Nechat chladnout 3 hodiny. Dle potřeby vychladit v chladničce.
3
Po vychladnutí, tenkým zaobleným koncem držátka lžičky uvolnit po obvodu formy výsledek. Přiklopit talířek, otočit s formou, důkladně protřást a po uvolnění vyklopit ven.
4
Výsledek je soudržný, tužší, málo drobivý, málo lepivý. Je mírná přijatelná sladká chuť. Několik vloček zůstane přilepených ve vymazané formě.
5
Poznámka autora receptu: Názvy oat sugar flapjack. Pro zabalení je vhodný sáček nebo voskový papír. Povrch je mírně mastný a lepivý na omak. Nasypat vločky do vody - čím méně je ušpiněno, tím méně je nutné umýt. Nejlepší odmočení varné nádoby je horkou vodou. Přidáním +10 ml vody je výsledek měkčí, vlhčí a méně soudržný. Pro vylepšení jde přidat k vločkám 3 lžičky slunečnicových semínek a 3 lžičky mletého máku. Výsledek je tmavší a méně soudržný. Množství cukru může být vyšší, po jeho rozpuštění je při zkoušce vzorku vlákno mezi oddálenými prsty. Použít pro zvýšení soudržnosti.
6
Poznámka 2: V anglické gastronomii je používán vedle cukru Golden syrup nebo tužší karamel. Lze použít 1/2 lžičky cukru a 35 g karamelu. Větší množství vloček jde péct v tenké vrstvě v troubě pro sušší výsledek. Krájet horké. Výsledek má hladší povrch a je o trochu tužší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovesné vločky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Pražené mandle

Pražené mandle

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

115
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
78
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
73
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
45
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
44
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky (křupavé), základní…
Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
  • Recepty.cz
  • Ovesný koláček cestovní, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact