• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné pražmové pirožky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto, hmota
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee
  • Hrachová náplň, základní
    • 80
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Namočený hrách (5-8h) vyprat (2x), vařit z nové studené vody (20 min.), osolené na začátku varu. Scezený hrách rozmělnit tlučením v nádobě na jemnější kaši. Nebo propasírovat přes sítko (zdlouhavější). Také lze prolisovat lisem na česnek. Promícháním se šmolcem (i vodou) vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (náplň, krém, pyré, kaše, kucmoch). Spotřeba času 60 minut.
4
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Rozdělit na 10 dílů. Vytvarovat předtvar koule, rozlisovat a rozválet (na plastové podložce proti osychání) na placku průměru asi 10 cm. Umístit část náplně na necelou polovinu, vytvarovat do podoby klínu. Přeloži placku napůl. Zmáčknout okraj. Utěsnit spoj zuby vidličky. Vhodnější zakrývat během práce proti osychání.
5
Poznámka autora receptu: Názvy pirohy, taštičky, půlměsíčky, pierogy, pěry, vareniky, ravioly, mezzelune, ravjul malti, Schlutzkrapfen, crafunciny, cajincì, casunziei, casonciei, casanzes, csanzöi, mpanatigghi, empanadas, empanadillas, pastelillos, jamaican patty, african meat pie, gujiya, gughara, pedakiya, purukiya, karanji, kajjikayalu, somas, karjikayi. Pražmo je tepelně zpracované, hmota je přímo k jídlu. Lze dochutit cukrem na sladko. Náplň může být libovolná podle chuti a pracnosti. Velikost výsledku je dobré uvážit při rozdělení, těsto zůstává vlhké, bez tepelné úpravy je měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Ovesná mouka Sůl Vařící voda Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Andělské zvony

Andělské zvony

Domácí perník

Domácí perník

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Ovesné muffiny
Ovesné muffiny
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact