• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné pražmové pirožky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto, hmota
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee
  • Hrachová náplň, základní
    • 80
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Namočený hrách (5-8h) vyprat (2x), vařit z nové studené vody (20 min.), osolené na začátku varu. Scezený hrách rozmělnit tlučením v nádobě na jemnější kaši. Nebo propasírovat přes sítko (zdlouhavější). Také lze prolisovat lisem na česnek. Promícháním se šmolcem (i vodou) vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (náplň, krém, pyré, kaše, kucmoch). Spotřeba času 60 minut.
4
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Rozdělit na 10 dílů. Vytvarovat předtvar koule, rozlisovat a rozválet (na plastové podložce proti osychání) na placku průměru asi 10 cm. Umístit část náplně na necelou polovinu, vytvarovat do podoby klínu. Přeloži placku napůl. Zmáčknout okraj. Utěsnit spoj zuby vidličky. Vhodnější zakrývat během práce proti osychání.
5
Poznámka autora receptu: Názvy pirohy, taštičky, půlměsíčky, pierogy, pěry, vareniky, ravioly, mezzelune, ravjul malti, Schlutzkrapfen, crafunciny, cajincì, casunziei, casonciei, casanzes, csanzöi, mpanatigghi, empanadas, empanadillas, pastelillos, jamaican patty, african meat pie, gujiya, gughara, pedakiya, purukiya, karanji, kajjikayalu, somas, karjikayi. Pražmo je tepelně zpracované, hmota je přímo k jídlu. Lze dochutit cukrem na sladko. Náplň může být libovolná podle chuti a pracnosti. Velikost výsledku je dobré uvážit při rozdělení, těsto zůstává vlhké, bez tepelné úpravy je měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Ovesná mouka Sůl Vařící voda Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Zapečené filé

Zapečené filé

Ananasová čína

Ananasová čína

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
43
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
34
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné chipsy z hlívy
24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Ovesné muffiny
Ovesné muffiny
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact