• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Oukrop
Napište svůj komentář k receptu

Oukrop

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oukrop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      plátek chleba
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře prolisujeme 1 stroužek česneku - kdo má rád víc, dá si dle chuti, dále do talíře přidáme větší špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou, petrželkou nebo pažitkou. Chleba můžeme též na kostičky osmažit na másle, ale to už má polévka zase jinou chuť.
2
Tuhle polévku vařívala moje babička a pak moje mamka a teď já :-) Je jednoduchá a velmi dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oukrop II.

Oukrop II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janek | 7. 1. 2017 22:45

    Proboha ženská, umíte taky vařit bez chemie? Proč všechny máte ve zvyku do všeho cpát masox, podravku a další sajrajty? Proč nedáte polévce možnost, aby vynikla její pravá chuť?

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2016 18:32

    ...používám vodu z uvařených brambor ...tam také přidávám kmín ...do sporu česnečka versus oukrop se zapojovat asi ani nemá smysl ...je to jako spor o kaši versus pyré nebo topinky a bruschetty...

  • tuckin | 14. 1. 2016 10:42

    Je to zatím nejlepší oukropový recept...rychlý a chuť je lepší než u receptů ze středověku...kdo tvrdí, že česněčka je oukrop, tak to asi ještě nevařil ani jedno!!

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:22

    Myslím, že oukrop a česnečka jedno jsou a sozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. Já osobně dělám oukrop jak s bramborem tak i jen s kmínovou vodou a do talíře utřeníý česnek se solí, pepřem a majorákou a žádné máslo, vždy sádlo. Nakonec k tomu na sádle usnažené krutony z chleba.

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:11

    Podle mého názoru oukrop a česnečka jedno jsou. Rozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. :-P :-D :-D Jinak, já oukrop :-D dělám jak s bramborem, tak i jen s kínovou vodou, ale vždy s utřeným česnekem se solií, pepřem a majoránkou. A žádné máslo! Vždy sádlo a z chleba na sádle usmažené krutony. :-| :-)

  • Mila Foglova | 6. 1. 2008 04:38

    ahoj Belatrix, mezi cesneckou a oukropem asi zadny rozdil neni :) , tohle je stary recept uzpo babicce, snad je jen rozdil v tom, ze varis jen vodu a ostatni ingredience se daji na talir

  • Belatrix | 2. 1. 2008 13:52

    A jak se tato polévka liší od česnečky? Podle mě je oukrop něco jiného, přidám jako oukrop II.

  • Mila Foglova | 28. 6. 2007 05:31

    I ja souhlasim, ze polevka ze slite vody z varenych brambor je dobra. Kdo ji vsak nema, muze si uvarit tento oukrop :)

  • Ivana Přikrylová | 27. 6. 2007 11:22

    Souhlasím s paní M. Na česnečku taky používám vodu slitou z vařených brambor, které jí dodají příjemnou chuť.

  • Miroslava Severová | 27. 6. 2007 08:26

    A já zase česnek prolisuji a pak kulatým nožem utřu se solí, pepřem a majoránkou dám na talíře a přeliji vodou scezenou z brambor a nějaký ten brambor se tam může nechat. Samozřejmě kousky chleba (včerejší) .Máslo nebo kousek sádla nav rch.

  • Bláža ---------- | 27. 6. 2007 07:29

    Také jsme doma dělali tento oukrop, dávali jsme vepřové škvarečky, nasekané mladé kopřivy a opravdu to bylo moc dobré. Do vody jsme i někdy pouštěli vyjíčko.

  • M | 26. 6. 2007 15:08

    Pro mě je základem oukropu voda slitá z vařených brambor, solit a kmínovat už se nemusí. Česnek přímo do talíře a místo másla sádlo. Takhle se vaří oukrop v západních Ćechách.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kmín Majoránka Máslo Pažitka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Cottage pomazánka s tuňákem
Cottage pomazánka s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Oukrop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact