• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Napište svůj komentář k receptu

Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)

autor: janfai
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,25
      šálek kuřecí maso uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
    • 0,50
      šálek jidášovo ucho jemně sekané
    • 1
      lžíce chilli česneková omáčka
    • 0,25
      lžíce pepř mletý
    • 0,33
      šálek bílý vinný ocet
    • 0,33
      šálek bambus nasekaný (z konzervy)
    • 0,33
      šálek tofu
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob) smíchaný s 6 lžícemi studené vody
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,50
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,25
      lžíce sůl
    • 0,25
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tessie | 23. 3. 2012 08:48

    Miluji jí <3 je vážně výborná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Bílý vinný ocet Chilli česneková omáčka Citronová šťáva Cukr Drůbeží vývar Jarní cibulka Jidášovo ucho Kuřecí maso Pepř mletý Rozšlehané vejce Sezamový olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
41
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
37
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact