• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Napište svůj komentář k receptu

Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)

autor: janfai
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,25
      šálek kuřecí maso uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
    • 0,50
      šálek jidášovo ucho jemně sekané
    • 1
      lžíce chilli česneková omáčka
    • 0,25
      lžíce pepř mletý
    • 0,33
      šálek bílý vinný ocet
    • 0,33
      šálek bambus nasekaný (z konzervy)
    • 0,33
      šálek tofu
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob) smíchaný s 6 lžícemi studené vody
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,50
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,25
      lžíce sůl
    • 0,25
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tessie | 23. 3. 2012 08:48

    Miluji jí <3 je vážně výborná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Bílý vinný ocet Chilli česneková omáčka Citronová šťáva Cukr Drůbeží vývar Jarní cibulka Jidášovo ucho Kuřecí maso Pepř mletý Rozšlehané vejce Sezamový olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

94
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
88
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
47
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
42
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact