• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ostravan
Napište svůj komentář k receptu

Ostravan

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostravan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 155
      g cukr krupice
    • 30
      g moučkový cukr
    • 155
      g hladká mouka
    • 125
      g bílek
    • 80
      g žloutek
  • Krém
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      g vanilkový cukr
    • 155
      g žloutek
    • 360
      g máslo
    • 100
      g bílé víno
    • 40
      g hnědý rum
    • 60
      g voda
  • Do dortové formy poskládat
    • pečící papír
    • čokoládová poleva
    • dětské piškoty
    • víno

Postup přípravy receptu

1
Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus).
2
Krém: žloutky + máslo = vyšleháme, přisypáváme vanilkový cukr, cukr krupice, rum a vodu.
3
Do dortové formy, kterou máme na pečícím papíru vylejeme čokoládovou polevu (asi 0,5 cm) na čokoládu poskládáme vedle sebe piškoty, piškoty pokapeme vínem, namažeme polovinu krému, na krém dáme upečený korpus a vše opakujeme, vylejeme trochu čokoládové polevy, na to pištoty, piškoty pokapat vínem a přidáme zbytek krému. Necháme pořádně ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • Jana | 22. 1. 2015 20:10

    Tak dám piškoty a nebudu řešit kolik vajec a co z bílkama,přemýšlím :-D

  • lencaina | 12. 10. 2014 22:06

    doporučuji upečený piškot přepůlit, ve příliš vysoký. Pak nebude potřeba v druhé vrstvě používat piškoty, ty bych úplně vynechala, ale vrchní půlku rozpůleného piškotu pokapat vínem (použít (místo piškotů) jinak super... :-)

  • pethaa@centrum.cz | 21. 3. 2013 07:00

    Dobrý den, pekl jste někdo? mohu Vás poprosit o foto pro inspiraci?? moc děkuji :-) Petra S.

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 16:19

    Oldo, Vy si tu z nás zase děláte šoufky, že jo? Takže na piškot jsou potřeba 4 vejce a na krém 8 žloutků. Celkově tedy potřebujeme 12 vajec, ze kterých nám zbyde 8 bílků.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 15:51

    Ale zbylo 8 bílků, takže celkem 20, ne?

  • Daizy * | 15. 7. 2008 15:27

    No, nevím jestli se do tohoto receptu budu vůbec pouštět (až snad tu někdo upřesní vejce na kusy ne na váhu) a také mě zajímá, proč je tento recept v podkategorii NEPEČENÉ??

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 14:34

    Mně tedy vychází "pouze" 12 vajec :-).

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:50

    Takže celkem 16 ks vajec. To je ale dost.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:49

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:48

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Libuše Kuntová | 15. 7. 2008 10:04

    Celé vejce M by mělo vážit zhruba 53 – 57g z toho bílek váží zhruba 33g a žloutek 20g. Zdroj http://www.moje-fitness.cz/diety-jidelnicky/vejce-jsou-zdrava .. DOBROU CHUŤ

  • Hanička | 7. 7. 2008 13:10

    Hodnotím radu paní Zdeny z JM.S problémem většího počtu bílků v hrnku řeším často.Děuji za radu.

  • Zdena z JM | 2. 7. 2008 06:49

    Od své tety-cukrářky vím, že 1 bílek váží v průměru 3 dkg. Je dobré to vědět, když pečete větší množství cukroví. Na některé potřebujete jen žloutky a bílky dáváte zvlášť. Pak když máte např.plnou sklenici bílků, snadno odměříte určitý počet bílků, který potřebujete.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:32

    Povedala by som, že recept je napísaný bez odskúšania. Ak by som ho vyskúšala, tak by som pri vkladaní už nepísala bielka a žĺtky v gramoch, ale tak, ako je to bežné-počet. Pretože už by som vedela, koľko bielkov na tých 125 g ide.

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:52

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:51

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 23:03

    Tak,při nejlepří vůli,vážit bílky,já myslím,že by to nějak dopadlo i podle kusů.No,kolik tak může být 125g bílků?Zvážím to,ale až budu něco dělat s vejci,ne zrovna řízky.A taky,možná,že autorka nám aspoň trošku poradí,kolik to tedy má být vajíček.Díky a hezký večer!!

  • Oldřich Gargulák | 30. 6. 2008 22:08

    Dejte vědět kolik váží průměrný žloutek a bílek a já to celé přepočítám.

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:49

    Tie vajíčka sa nemúžu rátať na kusy? Prajem pekný zvyšok večera Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Pečící papír Vanilkový cukr Víno Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

62
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
44
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí…
13
Krémové těstoviny se šunkou a hráškem
Krémové těstoviny se…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Ostravan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact