• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ostravan
Napište svůj komentář k receptu

Ostravan

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostravan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 155
      g cukr krupice
    • 30
      g moučkový cukr
    • 155
      g hladká mouka
    • 125
      g bílek
    • 80
      g žloutek
  • Krém
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      g vanilkový cukr
    • 155
      g žloutek
    • 360
      g máslo
    • 100
      g bílé víno
    • 40
      g hnědý rum
    • 60
      g voda
  • Do dortové formy poskládat
    • pečící papír
    • čokoládová poleva
    • dětské piškoty
    • víno

Postup přípravy receptu

1
Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus).
2
Krém: žloutky + máslo = vyšleháme, přisypáváme vanilkový cukr, cukr krupice, rum a vodu.
3
Do dortové formy, kterou máme na pečícím papíru vylejeme čokoládovou polevu (asi 0,5 cm) na čokoládu poskládáme vedle sebe piškoty, piškoty pokapeme vínem, namažeme polovinu krému, na krém dáme upečený korpus a vše opakujeme, vylejeme trochu čokoládové polevy, na to pištoty, piškoty pokapat vínem a přidáme zbytek krému. Necháme pořádně ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • stoma | 10. 2. 2015 16:22

    Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

  • Jana | 22. 1. 2015 20:10

    Tak dám piškoty a nebudu řešit kolik vajec a co z bílkama,přemýšlím :-D

  • lencaina | 12. 10. 2014 22:06

    doporučuji upečený piškot přepůlit, ve příliš vysoký. Pak nebude potřeba v druhé vrstvě používat piškoty, ty bych úplně vynechala, ale vrchní půlku rozpůleného piškotu pokapat vínem (použít (místo piškotů) jinak super... :-)

  • pethaa@centrum.cz | 21. 3. 2013 07:00

    Dobrý den, pekl jste někdo? mohu Vás poprosit o foto pro inspiraci?? moc děkuji :-) Petra S.

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 16:19

    Oldo, Vy si tu z nás zase děláte šoufky, že jo? Takže na piškot jsou potřeba 4 vejce a na krém 8 žloutků. Celkově tedy potřebujeme 12 vajec, ze kterých nám zbyde 8 bílků.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 15:51

    Ale zbylo 8 bílků, takže celkem 20, ne?

  • Daizy * | 15. 7. 2008 15:27

    No, nevím jestli se do tohoto receptu budu vůbec pouštět (až snad tu někdo upřesní vejce na kusy ne na váhu) a také mě zajímá, proč je tento recept v podkategorii NEPEČENÉ??

  • Mirka P. | 15. 7. 2008 14:34

    Mně tedy vychází "pouze" 12 vajec :-).

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:50

    Takže celkem 16 ks vajec. To je ale dost.

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:49

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:48

    Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

  • Libuše Kuntová | 15. 7. 2008 10:04

    Celé vejce M by mělo vážit zhruba 53 – 57g z toho bílek váží zhruba 33g a žloutek 20g. Zdroj http://www.moje-fitness.cz/diety-jidelnicky/vejce-jsou-zdrava .. DOBROU CHUŤ

  • Hanička | 7. 7. 2008 13:10

    Hodnotím radu paní Zdeny z JM.S problémem většího počtu bílků v hrnku řeším často.Děuji za radu.

  • Zdena z JM | 2. 7. 2008 06:49

    Od své tety-cukrářky vím, že 1 bílek váží v průměru 3 dkg. Je dobré to vědět, když pečete větší množství cukroví. Na některé potřebujete jen žloutky a bílky dáváte zvlášť. Pak když máte např.plnou sklenici bílků, snadno odměříte určitý počet bílků, který potřebujete.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:32

    Povedala by som, že recept je napísaný bez odskúšania. Ak by som ho vyskúšala, tak by som pri vkladaní už nepísala bielka a žĺtky v gramoch, ale tak, ako je to bežné-počet. Pretože už by som vedela, koľko bielkov na tých 125 g ide.

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:52

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:51

    Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 23:03

    Tak,při nejlepří vůli,vážit bílky,já myslím,že by to nějak dopadlo i podle kusů.No,kolik tak může být 125g bílků?Zvážím to,ale až budu něco dělat s vejci,ne zrovna řízky.A taky,možná,že autorka nám aspoň trošku poradí,kolik to tedy má být vajíček.Díky a hezký večer!!

  • Oldřich Gargulák | 30. 6. 2008 22:08

    Dejte vědět kolik váží průměrný žloutek a bílek a já to celé přepočítám.

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:49

    Tie vajíčka sa nemúžu rátať na kusy? Prajem pekný zvyšok večera Klára.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Pečící papír Vanilkový cukr Víno Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Okurky

Okurky

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Pravé špecle
Pravé špecle
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
30
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Ostravan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact