• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Ostrá cuketová hořčice

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrá cuketová hořčice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 100
      ml ocet
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 130
      g cukr krupice
    • 80
      g sůl
    • 200
      ml hořčice plnotučná
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
2
Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Ostrá kuřecí stehýnka

Ostrá kuřecí stehýnka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 29. 9. 2012 16:42

    Já jsem cuketu oškrábala,nakrájela na půlkolečka,posolila a chvíli nechala vapotit.Pak jsem ji nastrouhala na slzičky jak okurky,dala odkapat,skoro půl litru tam zbylo,jak jsem i trochu vymačkala.Pak jsem postupovala stejně,jen míň cukru a výsledek je vynikající,super chutná i hustota je jak hořčice. :-) Dělám další dávku a dávám 1

  • Iva Pokorná | 23. 8. 2007 16:45

    Rozhodně souhlasím s tím, že je to dobré i jako pomazánka na topinky. A i k studené sekané to mělo úspěch. Zase jeden supr nápad, jak využít cukety, když se jich urodí tolik!

  • Majka Rončáková | 18. 9. 2006 09:39

    Hořčici jsem dělala poprvé a povedla se. Musela jsem dolévat vodu, aby se mi to nepřipálilo.

  • Anonym | 15. 8. 2006 08:57

    Cuket je mraky jdu opět vyrábět tuto chuťovku. Už se těším protože jsem si opět přečetla příspěvky z r. 2005 :-))

  • Zdena z JM | 14. 9. 2005 07:08

    Konečně jsem ji vyzkoušela,je výborná.Snědli jsme jí polovinu ještě než jsem ji stačila rozmixovat a zavařit.

  • Zdena z JM | 7. 9. 2005 11:19

    Mám vyzkoušené,že takové různé zeleninoé omáčky a hořčice se dají zahustit solamylem.Zkrátka do vařící hmoty pridáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a necháme jen přejít varem.

  • Airan Novakova | 10. 8. 2005 20:37

    Zapomnela jsem napsat, ze cukru jsem dala umyslne mene ale je to super recept, dala jsem to jen do lednice a uz je v cudu, manzel chodi a ochutnava "jen tak" :-))

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:49

    To jsem rada, ze chutnalo. Ja se do ni hodlam pustit zase zitra. Ale je fakt, ze hodne zalezi na cuketach. Vzdycky je rozdíl, jestli pouzivate mlade, a nebo takove ty "prerostky". Ale v podstate je to jedno, tu hustotu taky upravuji proste podle toho, jak se zadari.

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 21:06

    Horcice udelana, rodina ochutnala, schvalila, chvalila:-)))) Mne se to krasne vydusilo, nemela jsem tak moc te stavy, asi zalezi na cuketach.

  • Věra | 1. 8. 2005 12:48

    Možná by bylo dobré cuketu osolit a nechat asi 1/2 hodiny odležet sama pustí šťávu a pak by bylo vše OK

  • pepina | 31. 7. 2005 21:34

    Váš recept jsem vyzkoušela a myslím, že se povedl. Hořčice se dá použít jako pomazánka na topinky - manžel si pochutnal:). Jen během dušení jsem musela z hrnce odebrat asi dvě malé misky vody ze zeleniny, jinak by byla hořcice příliš řídká.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:21

    davam 1 za zajimavy napad:-))

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:20

    Pani Marcelo, na zahrade mam zasazene cukety a uz se nemuzu dockat az zacnou plodit a tu vasi horcici vyzkousim. Myslim, ze to oceni nevic muj manzel:-)) Osobne se to chystam podavat ke grilivanemu a pecenemu masicku. Diky za napad:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

79
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact