• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostatkové koblihy (masopustní)
Napište svůj komentář k receptu

Ostatkové koblihy (masopustní)

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostatkové koblihy (masopustní)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • citronová kůra
    • 6
      žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 300
      ml mléko
    • sádlo
    • 540
      g hladká mouka Podle potřeby při zadělávání těsta přidáváme
    • 42
      g droždí
    • marmeláda Na plnění
    • vanilkový cukr s moučkovým cukrem na pocukrování

Postup přípravy receptu

1
V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Řidší těsto je důležité - lépe kyne, koblížky jsou jako měchuřinky!!
2
Během kynutí dvakrát propracujeme. Lžící nabíráme těsto, každý kousek rukou uválíme, dáme na posypaný vál. Až všechno těsto takto zpracujeme, plníme jednotlivé kousky marmeládou, nebo je necháme prázdné a před vložením do rozpáleného tuku je vprostřed roztáhneme - vzniknou kroužky, které smažíme z obou stran jako ostatní koblihy.
3
Smažíme v rozpáleném tuku, který zmírníme na střední teplotu, podle potřeby teplotu regulujeme. Koblížky vyděláme na talíř, necháme odkapat z tuku na ubrousku, pocukrujeme z obou stran a necháme vychladnout.
4
<BR>Jsou vynikající a většinou nezachráním ani na druhý den. Je to taková pochoutka na odpoledne a večer k čaji. Vyzkoušejte! Je to velice starý recept mé babičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

Masopustní pletenky

Masopustní pletenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 16. 2. 2012 15:04

    O vikendu budu pect,pak se pochlubim :D

  • Petra Dokládalová | 30. 5. 2009 19:58

    Dobrý den, včera dopoledne jsem upekla tyto koblihy a odešla jsem na 3hodiny do práce. Když jsem se vrátila na míse se krčila poslední kobliha. Každý kdo je jedl říkal, že jsou opravdu výborný. Za sebe chci napsat, že se s těstem dělalo dobře a ani jediná kobliha při pečení nevytekla. Prostě dávám za 1.

  • jitka podarilova | 5. 11. 2008 16:06

    Dnes jsem se pustila do dělání těchto koblich. Těsto se mi povedlo trochu řidší ale stím jsem si poradila.Chutově jsou uplně jiné než jsem dělávala.Jsou chutnější. Velmi dobré. určitě ho budu dělat dále.

  • Vlaďka Daranská | 23. 5. 2008 12:31

    Pustila jsem se dnes ráno do koblih,aby bylo co mlsat,než začně víkend...předpokládám totiž,že zmiznou ještě během dneška...:) Tenhle recept je bezvadný,zaslouží si 1 :c)

  • David Kraus | 17. 2. 2008 09:49

    To QTK: "Nepochopil jsem, jak se testo zadelava uterkou." - třeba u nás na ostravsku to znamená "přikrýt", to zřejmě měla paní Jana na mysli

  • Petra Bukovská | 8. 8. 2007 13:24

    Paní Jano, děkuji za recept. Smažila jsem je k obědu z dvojité dávky. Děti jsou nacpané k prasknutí, ještě čekám až přijdou k obědu chlapi a uvidím, kolik zbude. Jsou vynikající, dávám 1.

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 07:23

    Každá kuchařka ví, že se těsto na kynutí zakryje (zadělá) utěrkou a koblihy plníme u nás tak, jak jsem napsala, t.j. jako buchty - vyválený kousek těsta se rozmáčkne, naplní marmeládou a pořádně zadělá, těsto přimáčkne. Nevím, co ja na tom k nepochopení. Ale, kdo nikdy neviděl doma u maminky dělat koblihy, nepochopí. Je ale spousta jiných postupů plnění koblihů, u nás je děláme tak, jak jsem popsala. Dělejte si je po svém, já si je budu dělat taky svým způsoberm.

  • QTK | 11. 2. 2007 18:58

    Nepochopil jsem, jak se testo zadelava uterkou. Ja testo zadelavam mechackou, pokud je tuzsi, tak rukou. Take jsem nepochopil, jak se plni ty kousky marmeladou. To se tam nacpava prstem, nebo strikackou?Ja osobne udelam placku, na tu nakladu kopecky vlozky (marmeladu, mak atd), tu prekryju druhou plackou a potom sklenickou vykrajuji, koblihy.P.S. Pokud se koblihy moc nasakaji tukem, tak je malo rumu v teste.

  • Jana z VM | 3. 3. 2006 09:02

    Tak letos jsem je dělala dvakrát po sobě a zdá se, že jsem vychytala všechny mouchy - Propacovala jsem těsto jenom jednou, nechala kynout tak asi hodinu a půl: Do koblih jsem dávala marmeládu hned, ale nenechala jsem je ještě moc kynout, postupně jsem je smažila a nic nevyteklo !! Byly famózní a hned se snědly !!

  • Jana P. | 24. 2. 2006 11:49

    Dobrý den, tak jsem z VM, ale těchto měst máme hodně. Jo na tu marmeládu. Prodávám tupperware věci a úplně super je "kouzelnice" díky které vstříknete marmeládu až po usmažení. Je to super - pokud máte někde někoho poblíž co to taky prodává tak si to kupte a nebo to zkuste s cukrářským sáčkem, ale musíte mít správnou hubičku - delší a úzkou.

  • Jana z VM | 23. 1. 2006 07:44

    Taky se mi někdy stane, že z některých koblihů marmeláda vyteče - musí se dobře zadělat Ještě, než je vložím do rozpáleného sádla, je znovu přimáčknu, kde se mi zdá, že leze marmeláda. tady je důležité rychle je smažit, aby moc nenakynuly a marmeládu používat co nejtužší. Já ji do koblih kupuji, protože kupované jsou hodně tuhé. Svoje mám spíše jako džem.

  • Anonym | 22. 1. 2006 01:17

    muzete mi ,pani Jano , blize vysvetlit , jak "plnite jednotlive kousky marmeladou" pred pecenim?mam problem - marmelada mi vyteka pri smazeni.dekuji.S.

  • nissi | 4. 8. 2005 20:00

    Zkousela jsem tyto koblihy pred tydnem, v patek - nikdy jsem s kynutym testem nepracovala, natoz delat koblihy. A vzhledem k tomu, ze jsem momentalne v Anglii, kde neexistujou kvasnice, delala jsem to z instantniho mnozstvi. Vsechno od oka, jak maslo, tak mouka... Dopadlo to skvele!!! Koblihy memu priteli velice chutnaly. Velmi dekuji za vyborny recept. Budu je delat cim dal casteji.

  • Xym | 12. 5. 2005 11:10

    vyborne!

  • Jana z VM | 18. 2. 2005 10:08

    Paní Mílo, jsem ráda, že Vás malý nezdar neodradil, mně se to stává taky a pořád se vrhám do nových receptů. Je pravda, že jsou taky takové, které zkusím jenom jednou, protože nesplní to očekávání, nebo rodina ohrne nos! Ale to už tak je. Těší mě, že máte moje recepty ráda. Zkuste sachrův dort - psala jsem jej včera a předtím ve středu dělala, je opravdu výborný, není náročný na přípravu a je takový vláčný , měkký.Včera jsem večer dělal opět koblihy, sice jenom z jedné dávky, ale moc se povedly. Opravdu je zase zkuste!! :)) Zdravím !!

  • Mila | 17. 2. 2005 12:20

    Diky za odpověď. To těsto bylo opravdu dost řídké a někde jsem četla, když je právě na koblihy moc řídké tak sají hodně tuku. Bylo to asi tím. Jinak mám právě vaše recepty moc ráda, tento byl asi prvni ktery se trochu nepoved. Ale určitě je zkusím znova.

  • Jana z VM | 15. 2. 2005 09:48

    Omlouvám se za zpoždění, byla jsem nemocná.Nevím, jak poradit. Snad jste dělala těsto příliš řídké, musí se mouka přidávat tak, aby se sice těsto lepilo, ale aby se dalo zpracovávat. to musí člověk zkoušet, chybami se učíme. Taky se mně poprvé nepovedly! Ale zkuste to znovu z malé dávky a mouku přidávejte, postupně zapracovávejte a taky, když vykrajujete lžící kousky, taky pomoučete - prostě - těsto nesmí být tuhé, ale tak řídké, aby se s ním dalo pracovat a plnit marmeládou. Já dávám jenom hladkou mouku, nemám zkušenosti s polohrubou moukou, ale asi nic nezkazí, když to paní Pavla zkusila namíchat.Paní Mílo, zkuste je zase někdy a jakmile se Vám koblihy povedou, nebudete také dělat jiné!! Smažení zdar!!

  • Mila | 7. 2. 2005 10:47

    Ja jsem je taky o vikendu zkousela, taky je¨sem dala část polohr. mouky ale nevim co jsem udelala špatně, to těsto bylo opravdu řídké a špatne se tvarovalo natož aby se dalo plnit a po usmaženi a částečnem schladnuti se smrskly a navic mě přišly dost tučné. Dělala jsem to přesně podle Vašeho receptu. Dik za odpověď.

  • Pavla | 7. 2. 2005 08:55

    o víkendu jsme je s babičkou zkoušely.Jen jsme daly část polohrubé mouky. Byly výborné, na masopust už nebudeme dělat jiné, než tyto. Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Báječné špízy

Báječné špízy

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

242
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
235
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
173
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

  • Recepty.cz
  • Ostatkové koblihy (masopustní)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact