• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Ossobuco s šafránovým rizotem

autor: kamina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ossobuco s šafránovým rizotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • ossobuco
    • telecí maso kližka
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 4
      ks řapíkatý celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml vývar
    • 700
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 4
      lžička oregáno
    • 3
      ks bobkový list
  • rizoto 2 porch
    • 100
      g rýže na rizoto
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      špetka česneková pasta
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu vyjmeme. Na zbylý tuk přidáme na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, kterou dobře orestujeme, přidáme rajčata, oregano, víno, vývar a maso.
2
Vše dobře ochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 2 hodiny (po 30 minutách můžeme troubu ztlumit a kastrol přikrýt). Ke konci vaření můžeme přidat část hotové gremoláty (zvýrazní chuť).
3
Na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno krájenou šalotku společně s česnekem, přidáme rýži, tymián, šafrán, osolíme, opepříme a po chvilce zalijeme vínem a takovým množstvím vývaru, aby hladina byla těsně nad rýží. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání a přilévání vývaru vaříme tak dlouho, až je rýže “al-dente”.
4
Poté přidáme strouhaný parmezán a máslo (rizoto by mělo být krémové – mírně tekuté konzistence).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Vaření Výjimečný den Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Česneková pasta Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Hladká mouka Máslo Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Oregáno Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Šafrán Šalotka Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Telecí maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

79
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
71
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
71
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
44
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
40
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 4. 8. 2025: Kdo vykročí za novým snem a komu prospějí chvilky o samotě?

Denní horoskop na pondělí 4. 8. 2025: Kdo vykročí za novým snem a komu prospějí chvilky o samotě?

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Moderátor Honza Musil: Dojemná adopce!

Moderátor Honza Musil: Dojemná adopce!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact