• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Oříškový dort
Napište svůj komentář k receptu

Oříškový dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g oříšky lískové - mleté
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      l šlehačka
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • cukr dle potřeby
    • čokoláda strouhaná nebo Granko
    • 20
      ks lískové oříšky na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Do utřeného základu lehce vmícháme střídavě oříšky s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Těsto pomalu vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 30 minut při 175 °C. Upečený dort necháme úplně vychladnout. Potom uvolníme a vyndáme z formy. Rozřízneme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou, do které jsme přidali ztužovač. Šlehačkou potřeme i povrch a strany dortu. Povrch i strany posypeme čokoládou nebo Grankem a ozdobíme oříšky. Necháme vychladit a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Perníkový dort

Perníkový dort

Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 16. 2. 2012 16:25

    Není toho nějak málo? Má to stačit na dort normální velikosti nebo jsou to spíše řezy?

  • Aja | 10. 9. 2005 23:39

    Dělala jsem na dětskou oslavu, dort byl moc dobrý, hned se snědl, dala jsem do něj šlehačku a vanilkový krém (DrOetker)

  • Luba | 27. 6. 2005 21:42

    Dort se mi povedl, nejdřív jsem zapekla při 180 °a dopékala jsem na horkovzduch při 150 °.

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 15:49

    Tak se musím přiznat, že mi tato dobrota nepovedla. I mistr tesař se utne... Myslím, že jsem měla málo rozpálenou troubu, dort sice pěkně naskočil, ale trvalo to dost dlouho a potom se udělala nahoře krusta, dort spadl a uvnitř byl úplně sražený. Moc mně bylo líto těch lískovýcdh oříšků, to je přece jenom velká laskomina pro slípky, ne ?! Tady u těchto lehkých těst bez mouky je důležité, aby byla trouba dobře vyhřátá, tak snad až příště :o))

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:38

    Minulý vákend jsem dort dělala, moc se povedl, lehoučký není moc sladký, žúžo

  • Kuchařka on-line | 23. 5. 2005 15:56

    Opraveno.

  • Vlasta Vencová | 23. 5. 2005 15:48

    Omlouvám se a prosím o opravu, do těsta mouka nepatří. Vmícháme střídavě oříšky s práškem a sníh z bílků. Děkuji za upozornění

  • Jana z VM | 23. 5. 2005 15:16

    V postupu je ale uvedená - ...lehce vmícháme střídaně mouku smíchanou s ..... Tak, jak to je ?!

  • Zdeňka Svačinová | 23. 5. 2005 14:43

    Mouka tam asi nepatří,jenom oříšky

  • Jana z VM | 23. 5. 2005 12:53

    Paní Vencová, zřejmě jste zaopmněla uvést kolik té mouky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Lískové oříšky Oříšky Prášek do pečiva Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

76
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
54
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
39
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
36
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
35
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Oříškový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact