• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Oříškový bochánek

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 170
      g ořechy vlašské a lískové - napůl

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko. Mícháme vařečkou, až je hmota hladká. Necháme hodinu proležet a pak lžičkou nabíráme do ruky kousky těsta, v ruce uválíme malé kuličky, pěkně hladké a pokud možno stejné, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a vtlačíme oloupaný lískový oříšek. Pečeme na 170 °C do slabounce červena.
2
Slepujeme marmeládou s lineckým kolečkem. Kuličky dělám velikosti asi 15 mm, pečením nabudou a trošku popraskají. Peču 14 dní předem, každé ořechové potřebuje zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 5. 12. 2006 08:05

    Katko,slepovat klidně týden po upečení,až budeš péct linecké.Ořechové peču dopředu a linecké později.Spočítám si bochánky a počítám vždy ještě se 60 kolečky navíc na vosí hnízda a včelí úlky .Taky se může některé zlomit při slepování . Až peču linecké,tak si z těsta upeču i kolečka-hezčí je taková ta zubatá formička .Potom slepuji lineké rybízovou a meruňkovou marmeládou a rybízovou marmeládou bochánky.Bochánek se s marmeládou ještě rozleží. Oříšek určitě oloupej,pečením by ti stejně slupka popraskala a oříšek by se od ní odloupl a vypadl by.Nezapoměň také ,že každé ořechové cukroví není na talíři měkké hned,jak ho vytáhneš z ledničky nebo z balkónu,zvlášť když mrzne.Zvláční tak po půl hodině.Záleží na teplotě skladování.Ideální je sklípek .A klidně piš Šárko,bez té paní ,budu jen ráda. Vždyť tady máme k sobě blízko.

  • Katka | 4. 12. 2006 12:36

    Paní Šárko, jsme začátečník:-), slepuje se marmeládou hned nebo až po zaležení?

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2006 11:01

    Bobe,opravdu jen 25g.Čokoládu nevážit,100g tabulku čokolády rozlomitna čtvrtinu.Nebo spočítat ,kolik má 100 g čokoláda čtverečků a vydělit čtyřmi. Je to přesnější,než vážit.Ale dělávám dvojtou dávku,tak dávám půl čokolády. Taky se mi to kdysi zdálo málo,když jsem pekla poprvé,ale při míchání hmoty mi došlo , že čokoláda nahrazuje kakao a lépe váže hmotu-je s tukem.

  • Bob | 30. 11. 2006 08:12

    Malý detail, té čokolady asi 250g ne 25g ?

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 14:30

    Zdeni,včera jsem začala perníčky na stromeček,teď budu zdobit a pak to vypukne!!!

  • Zdeňka | 28. 11. 2006 12:16

    Paní Šárko,nechcete už začít péct?Velice ráda si vybírám cukroví podle fotografií.Ale teď vážně,každý rok dělám asi 17 druhů cukroví(pečené i nepečené) a letos jsem si tady vybrala už tolik nových druhů,že budu muset péct z polovičních dávek,aby se alespoň na polovinu dostalo.A tyto Vaše bochánky bych chtěla udělat také.

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 07:09

    Maruško,čokoláda se nerozteče,jistí to ořechy a vajíčko .Až budu péct -všechno cukroví,co jsem tady přidala patří k našim TOP Vánoce,tak budu posílat foto a paní Kovářovou poprosím o přidání.

  • Marie Svobodová | 27. 11. 2006 17:41

    Tam není žádná mouka, nerozteče se čokoláda při pečení?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Trubičky

Trubičky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

84
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
28
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
21
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
17
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact