• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Oříškové jelení řízky na liškách
Napište svůj komentář k receptu

Oříškové jelení řízky na liškách

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškové jelení řízky na liškách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g lišky čerstvé
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      lžíce máslo
    • mořská sůl
    • pepř celý čerstvě mletý
    • 2
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce petrželka čerstvá
    • 80
      g mleté lískové ořechy
    • 100
      g strouhanka nebo lépe čerstvé rozmixované housky kaiserky (ovšem pak větší množství)
    • 8
      ks jelení maso řízky z kýty à 60 g
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
2
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve kterém osmažíme lišky společně s nasekanými šalotkami, poté zalijeme Madeirou a zvěřinovým vývarem. Vaříme, až než se vypaří asi třetina tekutiny a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme brusinky, petrželku a 2 lžíce z ušlehané šlehačky, stáhneme teplotu a vaříme do naší oblíbené konzistence, vzápětí přikryjeme, aby omáčka nevychládla.
3
Mezitím na jednom talíři smícháme strouhanku či umixované housky s oříšky, v dalším, hlubokém talíři ušleháme vejce s trochou soli, přidáme do něj zbylou ušlehanou šlehačku a jen mírně vidličkou protáhneme vejci, na třetí talíř si přichystáme mouku.
4
Jelení řízky dle potřeby naklepeme, jen mírně osolíme a opepříme. Mějme v paměti, že vaječná směs je již ochucená. Pote řízky obalíme v mouce, protáhneme vaječnou směsí a obalíme v oříško-strouhankové či oříško-houskové směsi, jen mírně bez většího nátlaku přitlačíme a ihned smažíme v rozpáleném rozpuštěném másle dozlatova (asi 2 minuty z každé strany). Kuchyňským papírem je zbavíme přebytečného tuku. Liškovou omáčku rozdělíme na talíře a na ni položíme po dvou řízcích. Můžeme podávat se špeclemi či brambory vlastní volby.
5
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z hub Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hladká mouka Jelení maso Lišky Máslo Mleté lískové ořechy Mořská sůl Pepř celý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

81
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s…
12
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Oříškové jelení řízky na liškách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact