• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Originální omáčka na špagety
Napište svůj komentář k receptu

Originální omáčka na špagety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální omáčka na špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • petrželová nať
    • bazalka
    • tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, olej, cukr, bobkový list a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením dochutíme tymiánem, bazalkou, petrželovou natí a kořením. Omáčku nalijeme do sklenic a sterilizujeme, stačí 2 minuty při 100 °C.
2
Z tohoto množství jsou 3 sklenice (3 dcl).
3
Omáčka se dá použít na špagety, anebo na přípravu pizzy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Karlíková | 15. 5. 2009 14:57

    Omáčka opravdu výborná, děkuji za recept. Jen jsem přidala maličko česneku a nemá to chybu.

  • Milan Daniel | 2. 8. 2008 09:21

    Recept je dobrý, omáčka opravdu dobrá, ale nechápu, proč autor(ka) napsala do ingrediencí pouze "koření", aniž by jej specifikovala.

  • zdenka a | 23. 8. 2006 19:44

    tuto omacku tiez robievam je vynikajuca aj ked dost pracna co musim uznat, ale musim upozornit ze tento isty recept sa nachadza aj v receptoch na zavaranie

  • Anna E | 11. 9. 2005 15:24

    Bohuzel Petre nemohu s tebou souhlasit protoze ja tu omacku na spaghetti delam uz dlouho,protoze s ni hodne varim.Ja mam malo casu takze ty rajske oloupam nakrajim posolim a necham z nich odkapat vodu na cedniku.Pak dam cerstvou bazalku a hup do sklenic a 15 minut zavarim.Kdyz potrebuji tak otevru jen ohreju a hupa na spaghetti a ver me jako by si jedl cerstve rajske kdyz venku chumeli :-)

  • Petr Kazik | 8. 9. 2005 14:46

    dobra omacka z rajcat trva vzdy dlouho, chce to hodne trpelivosti a neodbihat, nahlidnete do nejake italske kucharky, to se proste neda uspechat, a navic je vyborna, bez tech vsech kecupu a protlaku, zkuste si dat jednou tu praci. cas usetrite priste, protoze jen otevrete sklenici.jo, a davam rozhodne jedna, ani jsme ji nedavali do sklenic, vsichni si odnesli trochu domu

  • Věra | 8. 9. 2005 11:33

    Ale může to být dobrý, když je hodně rajčat na zahradě, alespoň se zkonzumují a práce mi nevadí. Až se zima zeptá budu připravena.

  • marie vasova | 8. 9. 2005 10:21

    Tedy to je pěkně pracné-zdlouhavé. Nelíbí se mi to ani trochu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Cibule Cukr krystal Jablka Koření Mrkev Olivový olej Petrželová nať Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Bezé roláda

Bezé roláda

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

42
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
32
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
30
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
30
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Originální omáčka na špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact