• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Originální americké pancakes
Napište svůj komentář k receptu

Originální americké pancakes

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální americké pancakes
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 3
      lžíce cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek bílý jogurt
    • 1,40
      hrnek mléko
    • 4
      lžíce máslo
    • med nebo javorový sirup při podávání

Postup přípravy receptu

1
Vejce, mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl smícháme, přidáme zbylé přísady a opět vymícháme. Upečeme na pánvi potřené máslem nebo použijeme olej ve spreji. Pečeme po každé straně asi 2 minuty, do zlatavé barvy.
2
Hotové lívance udržujeme teplé, servírujeme polité medem nebo javorovým sirupem. Toto množstvi je na asi 12 lívanců, průměr asi 5 cm (1/3 hrnku těsta na každý kus).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mat.the.w | 10. 10. 2013 14:08

    vyborné ale myslím že když tam nedáte sodu ani jogurt tak je to pořád velice dobré. jestě je super do těsta přidat, než dáte na pánev, nějakě nakrájené ovoce. já jsem tam dal červený rybíz ze zahrady a musím říct že to je bomba!

  • iFR3NK | 20. 11. 2011 13:22

    Bylo to výborné. Dělal jsem to přesně podle tohoto receptu, jen průměr jsem dělal 15cm a vyjde to na 4-5 porcí.

  • michal | 16. 5. 2011 19:58

    vajíčko stačí jedno, soda a jogurt nejsou potřeba + přidal bych jednu polévkovou lžíci cukru, na pánvi se obrací, když hořejšek začne pobublávat

  • Anonym | 14. 11. 2007 10:35

    Jojo pravé americké lívance mají průměr 15cm :))

  • Lenka | 24. 10. 2007 15:34

    Průměr lívance jen 5 cm? Nemělo to být spíš 15 cm..?

  • aisa gonzalez | 22. 2. 2006 16:31

    Super,ihned vyzkousim.Jogurt je zvlacni a ja je rada s marmeladou,ikdyz to neni americke.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
14
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
14
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
13
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Originální americké pancakes
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact