• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový štrůdl (závin)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 3
      ks vejce dle velikosti, 2 -
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků.
2
Listové těsto přepůlíme, rozválíme na dva obdélníky a do jejich středů rozdělíme náplň. Pak přehneme jeden okraj přes náplň, pomažeme rozšlehaným vejcem, přehneme i druhý okraj, konce pevně přitiskneme a ohneme pod závin, aby náplň nemohla při pečení vytéct.
3
Záviny potřeme vejcem, posypeme zbytkem vanilkového cukru a dáme péct do předehřáté trouby. Zajistit můžeme před pečením i párátkem, které zapíchneme do středu těsta. Pečeme dozlatova a po vychladnutí jestě posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Makový (ořechový) závin od Lidušky

Makový (ořechový) závin od Lidušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ´Miroslava Valná | 10. 2. 2017 12:27

    Kdo má rád ořechy, ať zkusí. Je to rychlé zahřešení výborné za tepla i za studena.

  • Andrea Pýchová | 11. 11. 2015 17:48

    Já jsem přidávala navíc ještě skořici a je opravdu výborný.

  • Luboš | 14. 9. 2015 19:19

    Štrůdl, je z jablek, toto je ořechový závin!!! :-D

  • Tereza | 20. 1. 2014 12:32

    Jeden jsme snědli ještě teplý a druhý bude taky brzo pryč. Vynikající štrudl a bez loupání a strouhání jablek :)) díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Moučkový cukr Rozšlehané vejce Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact