• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový štrůdl (závin)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 3
      ks vejce dle velikosti, 2 -
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků.
2
Listové těsto přepůlíme, rozválíme na dva obdélníky a do jejich středů rozdělíme náplň. Pak přehneme jeden okraj přes náplň, pomažeme rozšlehaným vejcem, přehneme i druhý okraj, konce pevně přitiskneme a ohneme pod závin, aby náplň nemohla při pečení vytéct.
3
Záviny potřeme vejcem, posypeme zbytkem vanilkového cukru a dáme péct do předehřáté trouby. Zajistit můžeme před pečením i párátkem, které zapíchneme do středu těsta. Pečeme dozlatova a po vychladnutí jestě posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Makový (ořechový) závin od Lidušky

Makový (ořechový) závin od Lidušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ´Miroslava Valná | 10. 2. 2017 12:27

    Kdo má rád ořechy, ať zkusí. Je to rychlé zahřešení výborné za tepla i za studena.

  • Andrea Pýchová | 11. 11. 2015 17:48

    Já jsem přidávala navíc ještě skořici a je opravdu výborný.

  • Luboš | 14. 9. 2015 19:19

    Štrůdl, je z jablek, toto je ořechový závin!!! :-D

  • Tereza | 20. 1. 2014 12:32

    Jeden jsme snědli ještě teplý a druhý bude taky brzo pryč. Vynikající štrudl a bez loupání a strouhání jablek :)) díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Moučkový cukr Rozšlehané vejce Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Buřtový salát

Buřtový salát

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

160
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
63
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
57
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
56
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact