• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechový cop II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový cop II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový cop II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr do kvásku
    • 60
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Ořechová nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy 200-250
    • 2
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Ořechová nádivka: ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu.
2
Do části mléka dáme droždí a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme sůl, cukr, žloutky, kvásek a zbylé mléko a zaděláme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý mírně rozválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Každý díl stočíme a všechny 3 spleteme do copu. Cop na vymazaném plechu stočíme do věnce, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 50 min.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný cop

Plněný cop

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Budková | 25. 4. 2007 12:30

    Tak jsem tento recept taky vyzkoušela. Ořechovou nádivku jsem dělala trošku jinak (jak jsem zvyklá) - na pánvi osmahla nasucho ořechy, přilila mléko a zahustila mlétýma piškotama a strouhankou, není to pak tak sladké. Ořechů tam klidně minimálně těch 200 g dejte. Dala jsem míň dle rad paní Jany a bylo toho málo. Jinak mě cop zůstal, tak jak měl a výsledek předčil mé očekávání. Takže děkuju za recept, už ho mám v oblíbených.

  • Jana z VM | 14. 3. 2007 08:26

    Tento recept jsem nedávno získala a hned vyzkoušela. Je to vynikající, mám však k tomu některé poznatky: nedávejte tolik cukru, je to dost sladké a těch ořechů taky méně - tak 18 - 20 dkg. Mně nádivka zbyla a dávala jsem ji ještě do jedné malé nohavice lístkového závinu. Příště nebudu cop stáčet do věnce, protože se dost rozjel a vprostředku spojil - na chuti to vůbec nevadí, ale lépe se bude krájet, když zůstane cop copem. Určitě vyzkoušejte, u nás zmizel během odpoledne !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

325
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
129
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
126
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
67
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
58
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Ořechový cop II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact