• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechový cop II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový cop II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový cop II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr do kvásku
    • 60
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Ořechová nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy 200-250
    • 2
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Ořechová nádivka: ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu.
2
Do části mléka dáme droždí a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme sůl, cukr, žloutky, kvásek a zbylé mléko a zaděláme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý mírně rozválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Každý díl stočíme a všechny 3 spleteme do copu. Cop na vymazaném plechu stočíme do věnce, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 50 min.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný cop

Plněný cop

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Budková | 25. 4. 2007 12:30

    Tak jsem tento recept taky vyzkoušela. Ořechovou nádivku jsem dělala trošku jinak (jak jsem zvyklá) - na pánvi osmahla nasucho ořechy, přilila mléko a zahustila mlétýma piškotama a strouhankou, není to pak tak sladké. Ořechů tam klidně minimálně těch 200 g dejte. Dala jsem míň dle rad paní Jany a bylo toho málo. Jinak mě cop zůstal, tak jak měl a výsledek předčil mé očekávání. Takže děkuju za recept, už ho mám v oblíbených.

  • Jana z VM | 14. 3. 2007 08:26

    Tento recept jsem nedávno získala a hned vyzkoušela. Je to vynikající, mám však k tomu některé poznatky: nedávejte tolik cukru, je to dost sladké a těch ořechů taky méně - tak 18 - 20 dkg. Mně nádivka zbyla a dávala jsem ji ještě do jedné malé nohavice lístkového závinu. Příště nebudu cop stáčet do věnce, protože se dost rozjel a vprostředku spojil - na chuti to vůbec nevadí, ale lépe se bude krájet, když zůstane cop copem. Určitě vyzkoušejte, u nás zmizel během odpoledne !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
34
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
32
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
30
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
30
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Ořechový cop II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact