• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechovka
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 22
      ks ořechy zelené nezralé
    • 1
      ks vanilka
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      l alkohol slivovice, meruňka, apod.
    • 1
      špetka puškvorec

Postup přípravy receptu

1
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka II.

Ořechovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavel | 12. 8. 2015 18:22

    to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??

  • Miloš | 31. 7. 2014 14:52

    vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.

  • Dan Syndula | 29. 7. 2014 21:53

    Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)

  • madla | 18. 7. 2014 02:50

    po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?

  • Honza | 16. 7. 2014 20:49

    Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)

  • marie | 15. 7. 2014 16:10

    a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?

  • Dalibor | 2. 7. 2014 10:30

    Já dávám med.

  • Jana Remková | 14. 7. 2008 09:34

    Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte

  • Ladislav Janulík | 18. 2. 2007 13:40

    Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.

  • lord Corvin | 11. 2. 2007 21:14

    Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )

  • Marie Svobodová | 10. 7. 2006 15:40

    Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie

  • Jiří Matoušek | 9. 7. 2006 20:35

    Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alkohol Citron Hřebíček Nové koření Ořechy Pomeranč Puškvorec Skořice Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Kapr na černo

Kapr na černo

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Brusinková vodka
Brusinková vodka
19
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
19
Cuketová bábovka
Cuketová bábovka
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Ořechovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact