• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechové úly a tučňáčci
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové úly a tučňáčci

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové úly a tučňáčci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 200
      g ořechy pomleté
  • Vařený krém
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše uhňácáme do hmoty, vysypáváme formičky cukrem, naplníme těstem (síla stěny asi 2 mm) a vyklepneme.Necháme je do druhého dne zaschnout.
2
Druhý den plním vařeným krémem a "zavíráme" předem upečenými kolečky z lineckého - lze použít i piškoty, ale je to dost sladké.
3
**Tučňáci:** pokud chceme, můžeme část úlů zešikma namočit do čokoládové polevy (světlá zůstane tak 1/3, která tvoří úzký oblouk nad spodním okrajem) a hned – než poleva zaschne – přilepíme ze stran po půlce mandle jako křidélka a kousek kandované třešně jako zobáček. Po zaschnutí čokolády namalujeme bílou polevou očíčka a máme tučňáky.
4
**Vařený krém:** vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny! Po prochladnutí - teplota lidského těla - přidáme kousky másla - a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme např. přidat kakao, rum, mleté oříšky... Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce bylo tepelně upraveno a není tedy "zdravotně nebezpečné"
5
**Poznámka: ** vzhledem k tomu, že používáme vařený krém se tyto úly nekazí, takže se mohou klidně dělat i dříve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úly

Úly

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 17. 12. 2013 14:42

    Žádné piškoty?

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 11. 2013 18:24

    Katuwu - poraď mi ještě další variantu!!! Já bych ráda oživila naše vánoční mísy...

  • katuwu
    katuwu | 30. 10. 2013 17:52

    Super nápad!! Už jsem viděla hodně variant z úlů, ale tučňáčky ještě ne :-))

  • Kuchařka on-line | 24. 12. 2006 08:57

    Opraveno.

  • Simča Sládková | 23. 12. 2006 23:53

    Bramborko - to jsem ráda, že krém vyhovuje. Také s ním plním košíčky a to do krému namíchám nasekané zbylé mandle a ořechy, kandované ovoce a rozinky a třeba i drobky z cukroví - a to dávám do košíčků.... Jen upozornění: na množství úlů z 1 vejce stačí krém také z 1 vajíčka !!!! To množství ze 4 vajec je na dvojitou dávku úlů a košíčky z 400g mouky. (Přidala ho sem Kuchařka on-line z jiného mého příspěvku a tam bylo uvedeno množství na více cukroví.)

  • bramborka | 23. 12. 2006 13:14

    Simčo děkuji za recept na krém,letos jsem udělala jen tenhle "základ".Sice dřina při vaření,ale stojí to za to.Krém je suprově hustý,do jednoho cukroví jsem do krému přidala ořechy,do jiného kakao.Vážně skvělý,už nebudu dělat jiný.Děkuji a přeji krásné vánoce.

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:32

    Vařený krém, o který tu žádala Bramborka je uveřejněn tady: http://recepty.atlas.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNNONPR5 - asi v půlce textu. Proto jsem sem recept nepsala...

  • Andra | 13. 11. 2006 10:55

    Úliky sú u nás veľmi obľúbené. Plním ich krémom z masla a nutely, ochuteným koňakom (prípadne rumom).

  • Zdeňka | 10. 11. 2006 13:10

    Tučňáky dělá každý rok dcera,moc ji to baví a jsou ozdobou každého talíře s cukrovím.Odpůrci syrových vajec si musí udělat úlky z jiného těsta.

  • bramborka | 10. 11. 2006 10:10

    Můžete prosím napsat jaký vařený krém používáte?Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Pošírování Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Berušky

Berušky

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

66
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
58
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Melitzanosalata - řecký…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Ořechové trojúhelníky II.
Ořechové trojúhelníky II.
Ořechové tyčinky plněné krémem
Ořechové tyčinky plněné krémem
Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechovka III.
Ořechovka III.
Ořechovo semínkový chléb
Ořechovo semínkový chléb
  • Recepty.cz
  • Ořechové úly a tučňáčci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact