• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové trojúhelníky III.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové trojúhelníky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové trojúhelníky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 130
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 2
      vejce
    • 130
      g máslo
  • směs
    • 400
      g ořechy
    • 100
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • 2
      vanilkový cukr
    • 4
      lžíce voda
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1 hodinu odpočinout. Mezitím nasekáme všechny ořechy na hrubo. Já dávám lískové ořechy, mandle a vlašské ořechy. Potom rozpustíme v hrnci vodu, máslo a všechen cukr, až je máslo kompletně rozpuštené, stáhneme hrnec z ohně a přimícháme všechny ořechy. Potom rozválíme těsto na plech a potřeme ho úplně tence marmeládou, nejlépe třešňnovou nebo meruňkovou. Na to nalejeme ořechovou směs a stejnoměrně rozetřeme. Marmeláda slouží pouze ke spojení těsta a ořechové směsi.Pečeme na 180 °C zhruba 35 minut do zlatova. Ihned po upečení rozkrájíme na čtverce a ty ještě jednou napůl, aby vznikly trojúhelníky. Teplé se krájí líp, protože jsou ještě měkké. Kdo má rád čokoládu, tomu doporučuji po vychladnutí, vždy jeden roh trojúhelníku namočit do čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové trojúhelníky II.

Ořechové trojúhelníky II.

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kadera | 29. 9. 2008 19:05

    Ta placka z toho testa neni moc tlusta tahle davka staci presne na velky plech. Odhaduji to na pul centimetru. Musim upozornit ze se to testo moc dobre nerozvaluje ja to vzdycky rozplacam rukou. A ta orechova hmota se na to natira hned horka.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:19

    Pěkný recept, příležitostně zkusím :-)

  • Hana Štricková | 29. 9. 2008 15:02

    Mám dotaz: jak cca tenká placka z těsta má být vyválena a má se ořechová hmnota nechat vystydnout před rozetřením na marmeládovou vrstvu? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Marmeláda Máslo Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

401
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
13
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III
10
Klasické lečo
Klasické lečo
10
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Ořechové trojúhelníky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact