• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové rohlíčky - kynou v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové rohlíčky - kynou v troubě

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové rohlíčky - kynou v troubě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      lžíce mléko -event.podle potřeby (záleží na mouce)
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce na potření
  • Ořechová náplň:
    • 200
      g ořechy
    • cukr trochu
    • 2
      ks žloutek
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vanilkového cukru a kvasnic uděláme kvásek, zapracujeme do těsta a pořádně uhněteme. Nedáváme kynout. Těsto rozválíme na plát, pomocí dortové formy vykrájíme kruhy, ty rozdělíme nožem na 8 dílků. Na každý dílek k širšímu konci dáme ořechovou náplň a stočíme do rohlíčku.
2
Ořechovou náplň připravíme smícháním ořechů, cukru, rumu a žloutků - pokud je náplň řídká, můžeme přidat trochu mletých piškotů. Klademe na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 °C dorůžova.<BR>Rohlíčky můžeme dělat i na slano a plnit na plátky pokrájenou klobáskou, salámem, sýrem apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana T. | 9. 2. 2008 15:47

    Dano, dejte špetku soli, ta patří do každého kynutého těsta a uvidíte ten rozdíl.

  • Dana | 9. 2. 2008 14:18

    Tak jsem dnes vyzkoušela. S těstem se pracuje úžasně - netrhá se ani nelepí. Akorát příště přidám i do těsta trochu cukru. I když jsem hotové rohlíčky dost pocukrovala, těsto bylo takové bez chuti. No a co se týká počtu - už to vím - vyválela jsem celkem 5 kruhů, takže jich bylo 40. Ale klidně jsem mohla udělat kruhů 6, ale už jsem neměla náplň. Hodnotím za 1-.

  • Dana | 25. 1. 2008 09:16

    Prosím, kolik rohlíčků se z tohoto množství udělá?

  • helena pelichova | 8. 1. 2008 14:49

    Vzkoušela jsem je,jsou výborné

  • Helena K. | 7. 1. 2008 19:33

    Dát do vyhřáté trouby

  • Květa - | 7. 1. 2008 09:51

    Dávají se rohlíčky do trouby rovnou vyhřáté na 175°st., aby stačily v troubě vykynout? Nebo se trouba vyhřívá postupně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Svačina Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hnědý rum Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
20
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Ořechové rohlíčky - kynou v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact