• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy s pařížským krémem

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy s pařížským krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1,50
      lžička skořice mletá
    • 300
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Pařížský krém
    • 2
      ks šlehačka
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukr
    • 200
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto vymícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo na pečícím papíře. Šlehačky zahřejeme - nevaříme! Přidáme kakao, cukr a nastrouhanou čokoládu a horké mixujeme asi 1 minutu. Na 12 hodin dáme do chladničky a před zdobením našleháme. Natřeme na korpus, rozkrájíme na řezy, které přizdobíme šlehačkou a mandarinkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • morehulka | 8. 5. 2012 19:54

    Řezy jsou výborné a přízdobu jsem vůbec nedávala. <:-)

  • ren pan | 6. 8. 2007 16:13

    řezy jsou výborné, mohu jen doporučit. Se šlehačkou nebyl žádný problém.

  • Marie Koláčková | 24. 7. 2007 11:22

    Dělala jsem a mohu doporučit. Šlehačka se mi zdála trochu řídká, tak jsem do horké, do první fáze, přidala trochu másla a nechala rozpustit. Na druhý den se krém vyšlehal krásně do tuha.

  • Iva Ticháčková | 2. 10. 2006 09:08

    Táňo, to je dobrý nápad s tou marmeládou a čokoládovou polevou. Určitě také vyzkouším - díky.

  • Táňa K. | 1. 10. 2006 18:35

    Paní Ivo, musím potvrdit, že tyto řezy jsou naprosto výborné. Měla jsem sice problém s pařížskou šlehačkou, která mi zůstala polotekutá, ale chuťově to nic nezkazilo. Upečenou buchtu jsem rozdělila na talířky, pomazala marmeládou, přelila pařížskou šlehačkou a dozdobila bílou šlehačkou a čokoládovou polevou. Fantazie! Určitě jsem je nepekla naposledy.

  • Anonym | 21. 9. 2006 07:12

    holky! Už při čtení slintám na monitor!Tohle MUSÍ být dobré, v neděli jdu na to,p.Ivo -díky,dám 1!

  • eviku | 20. 9. 2006 18:59

    Souhlasím s Helou a vřele doporučuji Ramu ke šlehání. Např. v tiramisu po česku se s pomaz. máslem vždycky vyšlehá krásně do tuha, nebo jen jí samotnou plním roládu. Má i dobrou chuť a je určitě "dietnější" (bez živočiš. tuků).

  • Hela K. | 20. 9. 2006 13:52

    Pro Hanu R.:Já poslední dobou kupuji jen šlehačku na šlehání od Ramy. Je lehčí a ušlehá se vždycky pěkně do tuha.

  • JitkaH. | 15. 9. 2006 22:41

    Já jsem dnes šlehala 31%,krásně do tuha. Méně už asi žádná nemá,teda kromě těch na vaření,to je jasné

  • Adéla Najmanová | 15. 9. 2006 16:43

    Naše babička kupuje jedině šlehačky, které obsahují nejméně 33%tuku. Šlehačky s méně procenty jí prý taky nikdy nejdou ušlehat...

  • Iva Ticháčklová | 15. 9. 2006 12:33

    Paní Hano, bohužel nemůžu poradit. Nikdy jsem nepřemýšlela jaké šlehačky, protože se mně ještě nestalo, aby se krém neušlehal. Zdravím - Iva.

  • Hana Rožníčková | 15. 9. 2006 09:22

    Tak tohle bude delikatesa, jen by mě zajímalo jaké kupujete šlehačky.Mám podobný recept na pařížský dort - krém se dělá ze 6 šlehaček / dort je velký /, ale nedaří se mi šlehačky ušlehat.Také je mám svařené přes noc v lednici.Zkoušela jsem ze šlehaček Kunín.Dříve jsem kupovala šlehačky Trojské a nebyl problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Paprikový salát

Paprikový salát

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Výborné špízy

Výborné špízy

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
20
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
17
Minestrone polévka
Minestrone polévka
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact