• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové placičky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek nešleháme!!
    • 0,25
      kg moučkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 60
      g strouhanka
    • 0,50
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Vše v misce vymícháme dohromady - nešleháme! Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky, které pečeme v mírné troubě, až zrůžoví okraje. Hotové můžeme slepovat marmeládou nebo jakýmkoli krémem. Jsou výborné i samotné, ale musí se odležet alespoň týden.
2
Recept mám od své spolužačky asi 20 let, placičky jsou takové tahavé, ale postupem času jsou lepší a lepší a ta chuť je vážně moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • moolto | 6. 12. 2016 23:01

    SUPER MOC A MOC DOBRÉ DĚKUJI

  • Eva O. | 10. 12. 2008 07:02

    Včera jsem pekla a myslím, že se podařily. Pekla jsem opravdu jenom na 100 stupňů a od papíru šly odlepit krásně. Postup rychlý a jednoduchý, navíc jsem spotřebovala nějaké bílky, kterých mám mraky, takže pokud rodině zachutná, bude to určitě oblíbené cukroví.

  • Anonym | 5. 12. 2007 10:43

    Děkuji za bleskovou odpověď, upeču - pro jistotu asi z méně bílků, protože tolik ořechů jako Jana nemám :-)) - a dám vědět.

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:39

    Nicol to, že jsou hotové poznáte podle toho, že okraje zezlátnou, peče se opravdu v mírné troubě cca 10 minut, přesně to neuvedu, peču to od oka.Placičky jsou po upečení měkké, pokud Vám nepůjdou sundat z papíru, chyťte papír do ruky a placičky odlupujte.Můžete zkusit posypat papír hladkou moukou.

  • Nicol | 5. 12. 2007 10:27

    Mohla byste, prosím, uvést alespoň přibližnou dobu pečení? Mají placičky zůstat po vyndání z trouby měkké jako např. kokosky? Díky

  • Hela - | 4. 12. 2007 16:52

    Přidám jen radu: když se vám cukroví na pečící papír přilepí, dejte pod něj namočenou utěrku a ono za chvíli povolí. Jen ho pak sundejte včas, aby se spodní strana nepromáčela, po uschnutí je pak jako brousek. No ale i když není ideální, je bez papíru a nemusí se vyhodit.

  • Jana Remková | 3. 12. 2007 22:54

    Marsí!!! Cháááá!Nedělejte si strosti,já mám ořechů dost!Akorát je nerada loupu,strašně jste mne pobavila a člověk se chybama učí,ne?Jen v tu první chvíli jsem byla fakt vytočená,ale je fakt,že ty placičky,které se daly odloupnout,byly vynikající i s tím nalepeným papírem!Zdravím a krásné vánoce! Jana

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:24

    Šmankote i s ježkovýma očima...Jani..to mně strašně mrzí...:-(( jak píše Hela, opravdu se to musí péct pomalu v mírné troubě, moc nepředehřívat. Ony se roztečou, ale sundat špachtličkou nebo odloupnout jdou. Nevím co se stalo. Píšete, že pomažete papír olejem,já bych spíše doporučila zase dle svých zkušeností to podsypat hladkou moukou. Nejradši bych Vám ty oříšky poslala...

  • Hela - | 24. 11. 2007 11:56

    Nejsem autor, ale řekla bych, že se to rozteklo příliš velkou teplotou trouby. V receptu je jasně napsáno, že pečeme v mírné troubě. Takovéto druhy pečiva dám do mírně vyhřáté trouby, peču chvíli tak na 100 °C a až povrch trochu oschne, může se trochu přidat, ale max. na 130-150°C (horkovzduch)

  • Jana Remková | 23. 11. 2007 17:23

    Tak,ten recept se mi tak líbil,že jsem ho rovnou zkusila z dvojnásobné dávky a výsledek byl katastrofa.Nevím,kde jsem udělala chybu,pracovala jsem přesně podle návodu.Placičky nešly vůbec odlepovat od pečícího papíru,tak jsem papír namazala trochu olejem,jak to běžně dělávám,ale ani to nepomohlo.Navíc,pokud jsem je vůbec odlepila,musela jsem dát nový papír na každý plech.Nakonec jsem většinu těsta vyhodila,protože jsem na to neměla nervy.Je mi jen líto ořechů,protože jsou letos šíleně drahé.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Ocet Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Domací houstičky

Domací houstičky

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

475
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
168
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
51
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
39
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
28
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact