• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové loučky vydatné

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové loučky vydatné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce strouhanka
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy a trošku strouhanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

Ořechové kornoutky

Ořechové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bopik | 6. 12. 2012 16:35

    Těsto je ohromně lepivé, chtěla jsem udělat z poloviční dávky, nakonec jsem musela přidat všechny v receptu uvedené ořechy i strouhanku (přitom na jeden a kus bílku). Vyválet se to nedalo absolutně, spíš do toho váleček obalit, to snad. Nakonec jsem udělala jakési trhanice (ve tvaru a výšce marokánek), ted je to v troubě. Snad to bude aspon dobré, když už to nebude pěkné. A cukrem jsem podsypávala hodně, ale nepomohlo to. Konzistence mi přišla jak na karbenátky, a i ty se tolik nelepí :( Kdyby mi nebylo líto surovin tak jsem ten polotovar vyhodila

  • Islapakova | 18. 12. 2011 19:29

    Dobré je nechat těsto uležet do druhého dne, těsto je kompatknější. Podsypávám cukrem při vyvylování. Možná byly větší bílky,ale doporučuju dělat těsta večer a druhý den zpravovávat.

  • Natalija1975 | 18. 12. 2011 17:53

    Dobrý den.Těšila jsem se na ně,ale bohužel se mi nepovedly.Těsto bylo příliš lepivé,i po přidáni více strouhanky se to lepilo stejně.Z válu jsem to sundavala úplně roztrhané.Našla jsem stejny recept ale tam se přidávají 3žloutky do těsta.nepovedlo se . :'( :'( :'( :-( :-( :-( :-(

  • Mikuláška | 4. 12. 2011 17:47

    Dlouho jsem tento recept hledala a konečně našla :-) Loučky jsou výborné, připomínají mi dětství, kdy pekla cukroví ještě naše babička. Dávám za jedna.

  • karlík | 2. 3. 2011 18:40

    dlouho jsem hledala v dětství jsem je milovala jsou super <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hana Valentová | 18. 12. 2009 17:10

    Vyzkoušeno, na chuť vynikající, ale s těstem se pracovalo teda otřesně, takže mám takové patvary, těsto nebylo nijak tuhé a přendávání na plech byla tragoška, ale na chuť vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 13. 10. 2009 20:22

    JJ, todle skutečně dělávala babička-Paříížské tyčinky. Moc dobré i ulezelé.Dělám je i já a skutečně je to hodně starý recept . Babička se to naučila v klášterní škole.

  • Helena Volovská | 20. 9. 2009 21:37

    Tento recept i v naší rodině patří mezi vánoční "stříbro". Říkáme tomu Pařížské tyčinky, děláme to jen z cukru, ořechů a bílku. Polevu na tyčinky TŘEME vařečkou (pozor mixér by vám z polevy udělal sníh!). Těsto nejdřív rádýlkem nakrájím a teprve potom polévám polevou. V opačném případě se vám poleva na rádýlko lepí. Dále postupuji identicky. I já dělám toto cukroví z 2 - 3 dávek a musím ho před vánocemi dobře schovat, jinak nezbyde. Přeji všem dobrou chuť.

  • helena sumarová | 30. 11. 2007 14:18

    V naší rodině se pečou od r. 1920 pod názvem Ořechové tyčinky. Jsou opravdu výborně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
23
Šopský salát
Šopský salát
22
Znojemské okurky
Znojemské okurky
20
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové polštářky
Ořechové polštářky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact