• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda se šlehačkou

autor: Jana.S
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 140
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks polohrubá mouka
    • 1
      ks višňový kompot

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků ušleháme se 100 g cukru do pěny, přimícháme 180 g mletých vlašských ořechů, mouku a sníh ze 6 bílků a 40 g cukru. Vlijeme na plech, na kterém je pečící papír a upečeme do růžova. Vychladíme.
2
Višně i s nálevem v kastrůlku přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody a vlijeme k višním. Ochutíme rumem. Povaříme cca půl minuty. Vychladíme.
3
Šlehačku smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Na upečený plát namažeme višňovou náplň. Na ni namažeme šlehačku (trochu si necháme na potření vrchní části a na ozdobu). Smotáme. Potřeme zbylou šlehačkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Dáme do chladničky. Roláda je chutnější druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 18. 10. 2012 20:17

    Aha, tak asi je to jen přehozené - mouka se solamylem, který patří do višňové náplně. A 2 ks mouky jsou asi 2 lžíce.... pravděpodobně ;-) No vyzkouším a uvidím, maximálně z nepodarku udělám báječné kuličky :-D !

  • Míša | 18. 10. 2012 20:13

    Tak nevím, v ingrediencích je uvedeno 2 lžíce škrobu a v postupu se píše o mouce??? Tak jak to je? :-\ Ráda bych roládu vyzkoušela....Za odpověď děkuji.

  • Nada | 21. 1. 2012 21:38

    ____??? :-\ :-\

  • Nada | 21. 1. 2012 21:37

    A kolik té mouky ????? To nevím, jak jste to mohli péct, když chybí množství mouky ??? :-( :-(

  • Evicka49 | 21. 1. 2012 17:45

    Právě jsem roládu udělala..... je absolutně skvělá!!!!

  • Anonym | 3. 12. 2006 13:39

    Ne ne, recept je v pořádku. Zkuste a uvidíte. Přeji dobrou chuť. Jana S.

  • Miroslava Severová | 1. 12. 2006 10:54

    Jak vysoké je to těsto po upečení ? Já dělám roládu na celý plech ze 2-3 vajec, přidávám trochu prášku do pečiva a těsto je po upečení vysoké asi 1cm. 6 vajec se mi zdá moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Vejce Višňový kompot Vlašské ořechy Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

109
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
80
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
70
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
56
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
22
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact