• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda se šlehačkou

autor: Jana.S
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 140
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks polohrubá mouka
    • 1
      ks višňový kompot

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků ušleháme se 100 g cukru do pěny, přimícháme 180 g mletých vlašských ořechů, mouku a sníh ze 6 bílků a 40 g cukru. Vlijeme na plech, na kterém je pečící papír a upečeme do růžova. Vychladíme.
2
Višně i s nálevem v kastrůlku přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody a vlijeme k višním. Ochutíme rumem. Povaříme cca půl minuty. Vychladíme.
3
Šlehačku smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Na upečený plát namažeme višňovou náplň. Na ni namažeme šlehačku (trochu si necháme na potření vrchní části a na ozdobu). Smotáme. Potřeme zbylou šlehačkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Dáme do chladničky. Roláda je chutnější druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 18. 10. 2012 20:17

    Aha, tak asi je to jen přehozené - mouka se solamylem, který patří do višňové náplně. A 2 ks mouky jsou asi 2 lžíce.... pravděpodobně ;-) No vyzkouším a uvidím, maximálně z nepodarku udělám báječné kuličky :-D !

  • Míša | 18. 10. 2012 20:13

    Tak nevím, v ingrediencích je uvedeno 2 lžíce škrobu a v postupu se píše o mouce??? Tak jak to je? :-\ Ráda bych roládu vyzkoušela....Za odpověď děkuji.

  • Nada | 21. 1. 2012 21:38

    ____??? :-\ :-\

  • Nada | 21. 1. 2012 21:37

    A kolik té mouky ????? To nevím, jak jste to mohli péct, když chybí množství mouky ??? :-( :-(

  • Evicka49 | 21. 1. 2012 17:45

    Právě jsem roládu udělala..... je absolutně skvělá!!!!

  • Anonym | 3. 12. 2006 13:39

    Ne ne, recept je v pořádku. Zkuste a uvidíte. Přeji dobrou chuť. Jana S.

  • Miroslava Severová | 1. 12. 2006 10:54

    Jak vysoké je to těsto po upečení ? Já dělám roládu na celý plech ze 2-3 vajec, přidávám trochu prášku do pečiva a těsto je po upečení vysoké asi 1cm. 6 vajec se mi zdá moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Vejce Višňový kompot Vlašské ořechy Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

217
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Máslové řízky
Máslové řízky
39
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact