• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda (Dr.Oetker)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks vejce
    • tuk
  • Náplň
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce mleté ořechy
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g máslo měkké
    • 2
      lžíce hnědý rum není nutný
  • Na posyp
    • 4
      lžíce mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky ušleháme do pěny. Do bílkové pěny zašleháme za stálého míchání postupně žloutky. Cukr, mouku a kakao prosejeme a za pomoci elektrického šlehače (na nejnižším stupni otáček) vmícháme do pěny. Plech na pečení o velikosti cca 30 x 40 cm vyložíme alobalem nebo papírem na pečení a pomastíme tukem. Hladké těsto nalijeme na alobal/pečící papír. Těsto uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-30 minut.
2
2. Připravíme si na pracovní desku čistou utěrku, kterou poprášíme moučkovým cukrem. Po upečení překlopíme ještě teplý korpus na utěrku a opatrně stáhneme alobal/pečící papír. Roládu zatočíme po delší straně (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
3
3. Puding uvaříme podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny, nakonec po lžících zašleháme puding a ořechy. Podle chuti přidáme rum.
4
4. Roládu opatrně rozbalíme. Trochu krému si dáme stranou a zbytek natřeme na korpus. Roládu zabalíme a potřeme krémem, který jsme si ponechali stranou. Roládu na závěr posypeme ořechy. (Pokud nám zbude ještě trochu krému, můžeme ho dát do cukrářského sáčku a ozdobit roládu na hřbetu.) Roládu necháme 2-3 hod ztuhnout. Servírujeme nakrájené na plátky.
5
TIP: Roládu můžeme ozdobit lístečky nebo jinými tvary připravenými z Polevy tmavé a světlé Dr.Oetker. Návod na čokoládové dekorace najdete na www.oetker.cz ve Školičce pečení v sekci Babské rady.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Tuk Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Pleskačky

Pleskačky

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

37
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
21
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
17
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
15
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact