• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda (Dr.Oetker)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks vejce
    • tuk
  • Náplň
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce mleté ořechy
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g máslo měkké
    • 2
      lžíce hnědý rum není nutný
  • Na posyp
    • 4
      lžíce mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky ušleháme do pěny. Do bílkové pěny zašleháme za stálého míchání postupně žloutky. Cukr, mouku a kakao prosejeme a za pomoci elektrického šlehače (na nejnižším stupni otáček) vmícháme do pěny. Plech na pečení o velikosti cca 30 x 40 cm vyložíme alobalem nebo papírem na pečení a pomastíme tukem. Hladké těsto nalijeme na alobal/pečící papír. Těsto uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-30 minut.
2
2. Připravíme si na pracovní desku čistou utěrku, kterou poprášíme moučkovým cukrem. Po upečení překlopíme ještě teplý korpus na utěrku a opatrně stáhneme alobal/pečící papír. Roládu zatočíme po delší straně (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
3
3. Puding uvaříme podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny, nakonec po lžících zašleháme puding a ořechy. Podle chuti přidáme rum.
4
4. Roládu opatrně rozbalíme. Trochu krému si dáme stranou a zbytek natřeme na korpus. Roládu zabalíme a potřeme krémem, který jsme si ponechali stranou. Roládu na závěr posypeme ořechy. (Pokud nám zbude ještě trochu krému, můžeme ho dát do cukrářského sáčku a ozdobit roládu na hřbetu.) Roládu necháme 2-3 hod ztuhnout. Servírujeme nakrájené na plátky.
5
TIP: Roládu můžeme ozdobit lístečky nebo jinými tvary připravenými z Polevy tmavé a světlé Dr.Oetker. Návod na čokoládové dekorace najdete na www.oetker.cz ve Školičce pečení v sekci Babské rady.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Tuk Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Palačinky snů

Palačinky snů

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

112
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
93
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
58
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
55
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
37
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact