• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda (Dr.Oetker)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda (Dr.Oetker)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks vejce
    • tuk
  • Náplň
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce mleté ořechy
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g máslo měkké
    • 2
      lžíce hnědý rum není nutný
  • Na posyp
    • 4
      lžíce mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky ušleháme do pěny. Do bílkové pěny zašleháme za stálého míchání postupně žloutky. Cukr, mouku a kakao prosejeme a za pomoci elektrického šlehače (na nejnižším stupni otáček) vmícháme do pěny. Plech na pečení o velikosti cca 30 x 40 cm vyložíme alobalem nebo papírem na pečení a pomastíme tukem. Hladké těsto nalijeme na alobal/pečící papír. Těsto uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-30 minut.
2
2. Připravíme si na pracovní desku čistou utěrku, kterou poprášíme moučkovým cukrem. Po upečení překlopíme ještě teplý korpus na utěrku a opatrně stáhneme alobal/pečící papír. Roládu zatočíme po delší straně (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
3
3. Puding uvaříme podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny, nakonec po lžících zašleháme puding a ořechy. Podle chuti přidáme rum.
4
4. Roládu opatrně rozbalíme. Trochu krému si dáme stranou a zbytek natřeme na korpus. Roládu zabalíme a potřeme krémem, který jsme si ponechali stranou. Roládu na závěr posypeme ořechy. (Pokud nám zbude ještě trochu krému, můžeme ho dát do cukrářského sáčku a ozdobit roládu na hřbetu.) Roládu necháme 2-3 hod ztuhnout. Servírujeme nakrájené na plátky.
5
TIP: Roládu můžeme ozdobit lístečky nebo jinými tvary připravenými z Polevy tmavé a světlé Dr.Oetker. Návod na čokoládové dekorace najdete na www.oetker.cz ve Školičce pečení v sekci Babské rady.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Tuk Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
22
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
21
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
21
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda (Dr.Oetker)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact