• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu dobrá buchtička

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu dobrá buchtička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • hladká mouka 0,5 hrnku
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • olej 0,5 hrnku
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • prášek do perníku 1/2 balíčku
  • Na krém:
    • 3
      dl mléko
    • vanilkový pudink (Prášek)
    • pomazánkové máslo Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice Troška
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
  • Na želatinu:
    • 1
      balíček želé dortové V prášku od Dr. Oetkera
    • tekutina 1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2
Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.
3
Velmi osvěžující a dobré.
4
Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka

Dobrá vajíčková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška K. | 27. 1. 2011 12:09

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Ovoce Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Prášek do perníku Špaldová mouka Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dalamánky

Dalamánky

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

154
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z…
13
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact