• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu dobrá buchtička

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu dobrá buchtička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • hladká mouka 0,5 hrnku
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • olej 0,5 hrnku
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • prášek do perníku 1/2 balíčku
  • Na krém:
    • 3
      dl mléko
    • vanilkový pudink (Prášek)
    • pomazánkové máslo Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice Troška
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
  • Na želatinu:
    • 1
      balíček želé dortové V prášku od Dr. Oetkera
    • tekutina 1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2
Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.
3
Velmi osvěžující a dobré.
4
Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka

Dobrá vajíčková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška K. | 27. 1. 2011 12:09

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Ovoce Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Prášek do perníku Špaldová mouka Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Čebureky II.

Čebureky II.

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

163
Francouzský dresing
Francouzský dresing
80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
49
Celerový krém
Celerový krém
48
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact