• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu celozrnný jablečný koláč

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      sklenice ovesné vločky
    • pohanka
    • 1
      špetka anýz
    • 0,25
      lžička fenykl
    • 0,25
      lžička koriandr
    • zázvor
    • sůl
    • 1
      sklenice mouka Umleté ze: špaldy, ječmene, prosa ve stejném poměru
    • 2
      lžíce olej Na pečení Davert
    • voda Dle potřeby
  • Náplň
    • 6
      ks jablka (oloupaná a pokrájená)
    • 4
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa (třtinová)
    • 2
      lžíce strouhaný kokos
    • 1
      lžíce maizena
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
  • Na ozdobení
    • sušené švestky
    • švestky mražené
    • dýňová semínka nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu + mleté koření). Přidáme olej, rukou promneme, přidáváme vodu a mísíme, až dostaneme tužší těsto. Mokrou rukou roztáhneme po dně Remosky a vytvarujeme 2-3 cm okraje. Dáme 10 minut zapéct. Remosku zespoda obalíme utěrkami, aby se dno lépe prohřálo.
2
Náplň: jablka oloupeme a nožem z nich do mísy vykrájíme kousky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
3
Komplet: do předpečeného těsta narovnáme jablečnou směs a pečeme 30 minut. Poklademe půlkami švestek, mandlemi a posypeme semínky a dopečeme cca 20 minut. Po vychladnutí vyklopíme metodou talíř/talíř, pokapeme citrónem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 8. 4. 2008 15:18

    Opravdu výborný a hlavně zdravý koláč! Neměla jsem všechny potřebné ingredience, do náplně jsem tedy dala jablka, hnědý cukr, med, ořechy, trochu pudingového prášku. Velmi chytrý recept!

  • MartinV | 23. 3. 2007 17:17

    Zapomněl jsem na hlavní fór tohoto receptu: Těsto tvoří pouze 3-4 mm silnou kořeněnou skořápku, ve které si hoví 2 cm silná náplň s jablek a švestek. Nejlepší je buď čerstvý teplý, nebo naopak další den kdy těsto natáhne šťávu s jablek a změkne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Dýňová semínka Fenykl Hnědý cukr Hřebíček mletý Jablka Koriandr Maizena Melasa Mouka Olej Ovesné vločky Pohanka Skořice Strouhaný kokos Sůl Sušené švestky Švestky Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Fofr perník

Fofr perník

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

142
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
87
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev
30
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
26
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Filmový svět v slzách! Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89)!

Filmový svět v slzách! Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89)!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Orangecello
Orangecello
Oravská kulaša
Oravská kulaša
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact