• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opilý jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 650
      g jablka
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce rozinky
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin. Mouku smísíme s kypřícím práškem. V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a vanilkový cukr. Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Rozpálíme troubu na 200 °C. Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a vejce. Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Duchoňová | 30. 4. 2009 15:16

    Skvělý recept. Chuťově výborný, křehký. Dělala jsem přesně podle receptu. Dávám velkou jedničku:-)))

  • Alice | 5. 2. 2008 15:42

    takže tohle jsem zkusila a vůbec se mi to nepovedlo....jak by to mělo vypadat? celé se mi to rozsypalo, jako by se to neupeklo či vůbec nespojilo a to jsem to dělala přesně dle výše uvedeného. neříkám, že je tu něco špatně, hold i mně se občas něco nepovede, ale budu ráda za odpověď na konkrétní podobu tohoto koláče. díky.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 12:28

    Kdybys to, anonyme, dočetl až do konce, tak by ses do dozvěděl !! Ale stejně je Tvůj komentář velice vtipný, lepší, než nějaký narážky nechutný....

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:12

    Kam dáme ty v rumu namočené hrozinky? Do těsta nebo s jablky na těsto nebo je než se koláč upeče prostě sníme jen tak a příjemně se přitom lízneme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Jablka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

228
Klasické lečo
Klasické lečo
62
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
60
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
54
Náplň do tortill
Náplň do tortill
45
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact