• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor
Napište svůj komentář k receptu

Opilý Izidor

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý Izidor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • citronová kůra dle chuti
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • marmeláda
  • Směs
    • 150
      g ořechy
    • 50
      g dětské piškoty drcené
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      dl hnědý rum
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na moučník
    • čokoládová poleva nebo sekané oříšky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto, pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
2
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme a nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 1. 11. 2007 06:16

    Já sice nevím, jak se rozlišuje pravý a nepravý, myslím, že různé varianty téhož pokrmu vznikají tím, jak se šíří recept. Já peču Isidora tak, jak jsem převzala recept od jedné dnes již starší a moc zkušené kuchařky a pekařky. Rozhodně se však s vaším receptem ráda seznámím a případně inovuji.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 20:01

    Já jsem dnes poslala recept na pravého viz Opilý IzidorII,Di váš je sice podobný,ale není to ono.

  • Di | 31. 10. 2007 16:56

    Já znám malinko jinou variantu, viz Opilý Isidor.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:30

    Tohle ale vážně Izidor není!

  • Věra | 3. 3. 2006 15:23

    A Misho máte zapnutou troubu ?

  • Misha | 8. 12. 2005 17:24

    Tech 15 minut peceni je omyl, ne? uz to pecu 40 min a porad je to uprostred syrove

  • Airan Novakova | 14. 9. 2005 16:07

    Vyborny moucnik, u nas doma patri do "oblibenich" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Kakao Marmeláda Máslo Ořechy Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

86
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
55
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
16
Vosí hnízda
Vosí hnízda
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Westova žena Bianca šokuje: Lidské křeslo!

Westova žena Bianca šokuje: Lidské křeslo!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Opilý Izidor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact