• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
Napište svůj komentář k receptu

Opilý františkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý františkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 220
      g hera
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 6
      ks bílek
  • Poleva
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 2
      dl hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme moučkový cukr, žloutky, máslo, přidáme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva kakao a sníh z bílků.
2
Pečeme v předehřáté toubě.
3
Na upečenou teplou placku rozetřeme hmotu z: 200 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru a 2 dcl rumu (i méně).
4
Poléváme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem

Opilý jahodový pohár s tvarohovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena K. | 27. 11. 2013 13:11

    Toto je podle mne opilý Isidor, opilý františkán se dělá s meruňkami ... a u opilého Isidora je ořechová i máslová hmota, pak teprve poleva.. a těsto se natře zavařeninou, jak píše Zita.. Jak jsem zjistila, lidi tyto dva recepty pletou :-)

  • Petra | 21. 12. 2010 13:56

    Že byl hitem před čtyřiceti lety, neznamená, že není vynikající. Obyčejně u jídla platí, že to, co se vařilo dříve, bývá chuťově lepší než dnešní vymyšlené a nevkusné kombinace...

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:27

    A ještě jsem si vzpomněla,že Izidor má i do těsta ořechy,je nižší,ale vynikající.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:25

    Majko,znám oba recepty,upřímně mám radši Izidora,ale tam se vršek dělá trošku jinak.Jinak v originálu mají být potřeny pikantní zavařeninou oba,František má zavařeninu a meruňky,pak polít,Izidor ne ten má vršek máslovokakaový,výborné jsou oba.Tady má být ale 250g ořechů,ty 2dcl rumu tam musí být,určitě ne míň.

  • Marie Tajná | 31. 10. 2007 15:31

    Já to neznám. A jsem stará dost. Tak díky, zkusím to!

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:25

    Majko, v postupu jsou 2 dl rumu

  • Majka | 1. 4. 2007 17:11

    A kde je ten alkohol? Z ceho je opily?

  • Zora Manasová | 17. 2. 2007 11:45

    Opitý Izidor je iný a lepší (aspoň ten, ktorý robí moja mamička) - do cesta sa, myslím, nedáva sneh, a hlavne, na cesto sa dáva i marmeláda a do hmoty i kakao. Mňam.

  • Eliška S. | 16. 2. 2007 21:58

    Tenhle zákusek dělávala již moje maminka před 40-ti lety. I když je dobrý, ráda bych uvítala recepty lehčí a nové. Opilýho františkána (někde tomu říkají Opilý Izidor) zná asi každý. Byl to hit 70 letech minulého století.

  • Eliška Hucová | 12. 2. 2007 15:47

    To znám. Je to opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hera Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Sophie, noci upije! A ukáže všechno

Sophie, noci upije! A ukáže všechno

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact